Futó zarándoklat Mariazellből Csíksomlyóra

Két ultramaratonista, Frank Tibor és Veress Béla végigfutja az 1300 kilométeres Mária-utat. A sportolók szombat reggel indulnak Mariazellből és július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A futókhoz tizenkét kerékpáros is csatlakozik – tájékoztatott a Mária Út Egyesület.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer lesz, pihenőnapot nem tartanak.

A sportolókat Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita indítja el a rendhagyó zarándoklatra, Budapesten pedig fogadja és megáldja őket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron. A Mariazell és Csíksomlyó közötti távolság napi lebontásban megtalálható a www.mariamraton.mariaut.hu honlapon, ahol az indulás és érkezés településeinek nevére kattintva GPS-koordináták is elérhetők.

A Mária-maratont az idei, meghívásos alapon szervezett első alkalom után az egyesület a tervei szerint minden évben megrendezi. Jövőre már szélesebb körben és versenyként is meg szeretnék hirdetni. Mint írják, a Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra, sokkal inkább lelki közösség és az “egészséges életmód felmutatása. Reményeik szerint évről évre egyre többen járják majd végig a teljes Mária-utat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »