“Futni, elbújni, telefonálni” – ez a teendő a terrortámadás esetén

A brit médiumok naponta foglalkoznak egy esetleges terrortámadással. Az Evening Standard című lap azt írta, hogy ha az Iszlám Állam megtámadja Londont, mindenkinek futnia kell, amilyen gyorsan csak tud.

 

A londoni hatóságok támadás esetére egy hármas cselekvési tervet is ajánlottak: futni, elbújni, telefonálni. Ez azt jelenti, hogy a merénylet helyszínét, amilyen gyorsan csak lehet, el kell hagyni, és messzire kell futni. Ott el kell bújni, és azonnal hívni a rendőrséget. Azt próbálják tudatosítani a londoniakban, hogy a terrortámadás veszélye valós, és nem az a kérdés, lesz-e, hanem, hogy mikor következik be.

 

Résen kell lenni 

 

A németországi és franciaországi merényletek után mindenkinek figyelnie kell a környezetét – mondta a londoni rendőrfőkapitány-helyettes. Utalt arra, hogy az utóbbi idők terrortámadásait magányos elkövetők hajtották végre. Megjegyezte, hogy lehetnek ilyen emberek a közvetlen környezetünkben is: a barátaink, rokonaink között.

 

Azt tanácsolta, jelezni kell, ha szélsősége nézetek vagy a terrorizmus irányába terelődik bárki figyelme.

 

Veszélyben a templomok 

 

Franciaországban kedden helyezték örök nyugalomra azt a 85 éves, katolikus papot, akit a múlt héten brutális kegyetlenséggel megölt két terrorista. A Közel-Kelet-szakértők úgy vélik, az egyházi személyek könnyű célpontot jelentenek, mivel nincs katonai képesítésük és a hatóságok sem tudnak minden parókia mellett őrt állni. Szerintük ez egy várható jelenség.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: origo.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »