Futballcsata a Szabadság hídon

Futballcsata a Szabadság hídon

Ha már szabad a Szabadság híd, ahol mellesleg volt már jóga- és szalszarendezvény, akkor miért ne legyen rajta focimeccs is? – gondolta ezt néhány, a bőrlabda pattogásáért és rugdosásáért megőrülő magyar, és kivitt két kiskaput meg néhány labdát a hídra. Poénnak jó, sört úgyis mindenki hoz magával, a pálya bérlése pedig ingyenes. Ráadásul a meccs megtekintéséhez se vénaszkenner, se MLSZ-kártya, de még belépő sem kell. A környezet pedig tovább emeli a mennyei hídfoci színvonalát.

Röviden és tömören ennyi. Persze a látottak alapján néhány díjat ki lehet osztani.

Fotó: Havasi Zsolt / MNO

Első és legfontosabb a közönségdíj. Ezt a civilben betegápolóként dolgozó Feri kapja, aki a felé érkező labdát félfordulatból úgy rúgta a Dunába, mint ha csak megkérték volna rá. A nagyérdemű természetesen hatalmas tapssal jutalmazta a mozdulatot. Igaz, a vízbe érkező labda csobbanása még a rakodópart alsó kövén üldögélő József Attilát is felébresztette, aki épp azon tűnődött, hogyan úszik el a dinnyehéj.

Fotó: Havasi Zsolt / MNO

Jutalmazni kell továbbá Krisztiánt. Ő egyszerűen csak az est hőse. Az angol és a magyar nyelvet vegyesen, néha egy mondatban is összekeverő kapus szavai szerint annyira szereti a futballt, hogy ha kell, testét is feláldozta a játék oltárán. A foci iránti szenvedélyét még szíve hölgye sem tudta megtörni. Pedig próbálkozott rendesen. A legkomolyabb kísérlet az volt, amikor az „asszony” elkapott egy kaput messze elkerülő labdát, majd határozottan jelezte: „Krisztián, te most jössz haza”. A cseppet sem szomjas Krisztián azonban csak legyintett, és folytatta, amit elkezdett.

Fotó: Havasi Zsolt / MNO

Végül, de nem utolsósorban díjazni kell a szervezőket, a játékosokat, azokat, akik visszarúgták a híd lábához elguruló labdát, és persze azokat is, akik a lehető legnyugodtabban kerülték ki a pályát, konstatálva azt a tényt, hogy a Szabadság híd rövid időre futballpályává változott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »