Fürdőszobába, bunkerbe bújnak Haitin

Már 340 a halálos áldozatok száma Haitin a Matthew hurrikán pusztításának. A forgószél Florida felé halad, szükségállapotot hirdettek ki. A fürdőszobában vagy betonbunkerben vészelik majd át az ítéletidőt a térségben élő magyarok. A legtöbben több napra elég tartós élelmiszert és vizet raktároztak el maguknak.

Már 340 a halálos áldozatok száma Haitin a Matthew hurrikán pusztítását követően, de ez a szám még tovább emelkedhet. A forgószél óránként 230 kilométeres széllökésekkel és özönvízszerű esővel tarolta le Haiti déli és délnyugati partvidékét. Ez az elmúlt évtized legpusztítóbb hurrikánja a Karib-térségben.


A Matthew hurrikán az Egyesült Államok felé tart

A forgószél károkat okozott a Bahamákon is, és az előszele már elérte Floridát, ahol szükségállapotot hirdettek. Az Egyesült Államok déli részén további ezreknek kellett elhagyni otthonukat.

Az élelmiszerboltok szinte konganak az ürességtől, szabályszerűen kifosztották Floridában a legtöbb boltot. Több napra elég vizet és tartós élelmiszert vásároltak az emberek.

Egy Floridában élő magyar nő elmondta, hogy ők már bedeszkázták az ablakokat, így próbálják védeni a házat, ők pedig beköltöznek a fürdőszobába, és ott várják ki a hurrikán végét.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »