Fucsovics fantasztikus játékkal verte dühös orosz ellenfelét

Fucsovics fantasztikus játékkal verte dühös orosz ellenfelét

A magyar férfi teniszválogatott a világcsoportba jutásért Oroszországgal játszik péntektől vasárnapig. A nyitónap első meccsét Fucsovics Márton és Andrej Rubljev játszotta.

Fucsovics úgy kezdte a mérkőzést, ahogyan azt kell. Rögtön az elején elvette ellenfele adogatását, majd végül 6:2-re nyerte az első szettet. A magyar teniszező koncentrált játékot mutatott a 19 éves orosz tini ellen, aki egyébként néhány napja még Rafael Nadal ellen ütögetett a US Openen. Ráadásul jelenlegi legfiatalabb tagja a Top 50-nek.

A pályán mindez nem látszott, inkább egy durcás, ütőjével vagdalkozó, pólóját rángató játékos teniszezett. Többször előfordult, hogy olyan dührohamba tört ki, mint, aki nem kapott ajándékot a Happy Meal menüjéhez. Fucsovics Márton pedig magabiztos és türelmes maradt s, ahogy az elsőben, úgy a másodikban is elvette Rubljev adogatását, s 6:4-re hozta a második játszmát.

Az orosz a harmadik szettre változtatott stílusán, agresszívabb és pontosabb teniszre váltott. Első szerváit nagyobb hatékonysággal ütötte be, ezzel párhuzamosan pedig Fucsovics az előzőekhez képest jóval több ki nem kényszerített hibát ütött. Ennek eredménye, hogy Rubljev 7:5-el összesítésben 1-2-re zárkózott fel. S, ha már belelendült a negyedik játszmát könnyed 6:2-re hozta.

Az ötödik szettben 3:3-ig együtt haladt a két fél, majd kezdődött az igazi fieszta, amikor Marci elvette ellenfele adogatását, majd hozta a sajátját, végül 6:3-ra nyerte az utolsó játszmát, s végül 3:2-re a mérkőzést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »