Francia miniszter: akinek van otthon szabad szobája, töltse meg bevándorlókkal!

A francia lakhatási miniszter augusztus elején új tervet jelentett be a Törökországból, Libanonból, Görögországból és Olaszországból 2017-ig a franciákhoz érkező 30 ezer migráns elszállásolására. Azt tartaná helyesnek, ha az emberek befogadnának egy-egy migránst, akár egy egész családot is, ha van szabad szobájuk. Arról is beszélt, hogy akár rekvirálni is lehet közterületeket, ha nem oldódik meg a migránsok elhelyezése.

Emmanuelle Cosse azt mondta, Franciaország egy példátlan migrációs hullámmal áll szemben, hiszen naponta 70 migráns érkezik Párizsba, az adott helyzetben pedig az államnak és a közösségeknek is felelősséget kell vállalniuk.

Ezért a főváros együttműködésével új befogadóközpontot nyitnak, és egy támogatási programot is indítanak: magánszállásokon szállásolnának el migránsokat.

Azt is mondta, hogy mivel nem mindenki veszi ki a részét a felelősségvállalásból, miniszterként nem fog hezitálni, ha nyilvános helyeket kell rekvirálni és migránsszállásokká alakítani – olvasható a Le Monde-ban.

A lakhatási miniszter a Le Journal du Dimanche-nak adott augusztus 28-ai nyilatkozatában arról beszélt, szükség esetén attól sem riadnak vissza, hogy középületekben szállásoljanak el "menekülteket".

Ha valakinek van egy szabad szobája, tegyen bele néhány mohamedánt!

Nem sokkal azután, hogy háromezer új férőhelyet hoztak létre a központi szálláshelyeken, a Zöldek minisztere kísérleti programot hirdetett, amely szerint ezer embert magánlakásokban helyeznének el – írja a Valeurs Actuelles.

A migránsok "hatékonyabb integrációját" célzó program október 1-jével indul, és önkéntes alapon jelentkező, nagykorú, már menekültstátuszban lévő emberekre vonatkozik majd.

A kiválasztottak egy három hónaptól egy évig terjedő időszakban teljesen ingyen lakhatnak a programban részt vevő magánszemélyeknél. Szállásadó bárki lehet, aki legalább egy külön szobát fel tud ajánlani a kontinensfoglalónak vagy a befogadott családnak.

A szállásajánlatok összeírását, a szállásadókkal való kapcsolattartást, valamint a migránsok kiválasztását végző szervezet pedig évente minden betolakodó után 1500 eurót kap a francia államtól.

A minisztérium honlapján olvasható közlemény szerint a szállások körülményeit is ellenőrzik. A nyelvtanulás vagy a szakmai és szociális beilleszkedés segítésével pedig a "menekültek társadalmi integrációját" is követik a program ideje alatt.

A miniszter a burkinivel kapcsolatos franciaországi vitáról is beszélt, amit „nevetséges kérdésnek” és egy „rögeszmés nemzeti vitának” titulált. Ugyanakkor Manuel Valls miniszterelnököt – aki egyébként ellenzi a burkinit – a köztársaság meggyőződéses harcosának nevezte, aki számos kérdésben emelte fel hangját a diszkrimináció ellen.

(Origó nyomán)

Egy példa a fenti ötlet számtalan előnyei közül: Svéd naivitás: házukba fogadták a fekát, majd csodálkoztak, hogy hazudott a koráról, és molesztálta a kislányukat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »