Fradista szemmel – Széllel szemben…

A Vasas elleni mérkőzésünk igazi, vérbeli rangadó volt. Sajnos a játékvezetés minősége hagyott némi kivetni valót maga után.

A legutóbbi jegyzetemben úgy fogalmaztam, hogy ez a találkozó a listavezetővel sorsdöntő jelentőséggel bír.

Hiszen ha kikaptunk volna a Vasas előnye 8 pontra hízott volna, ha győztünk volna akkor pedig a hátrányunk zsugorodott volna mindössze 2 pontra.

Ezzel szemben a történet harmadik szereplője a Videoton kikapott Matyóföldön, így a megszerzett egy pont már nem is annyira rossz, mint egy esetleges Vidi győzelem után lett volna.

De ennyit a matekról.

A Vasas az első körben a Groupama Arénából elvitte mind a 3 pontot. Annak a találkozónak, – aki látta igazolhatja – mi voltunk a vesztesei, hiszen az Angyalföldiek mindössze két alkalommal jöttek át a  mi térfelünkre: mind a kettőből gólt szereztek.

Ennek figyelembe vételével, illetve ennek függvényében erre a mérkőzésre egy védekező taktikával készültünk, mert a Vasas, mint ahogy 1:0-s vezetésünknél a szünetben Korcsmár le is nyilatkozta – arra számított, hogy majd nekik ugrunk csinálunk egy 70:30-as labdabirtoklást és szépen három kontrából szerzett góllal kikapunk 3:0-ra.

Nos, ez lett volna a piros-kékek taktikája – ez nem valósult meg.

Gyorsan gólt szereztünk egy szemfüles meglátást követően, majd játszottuk az előre eltervezett játékunkat. Hagytuk a Vasast támadni. Gyakorlatilag lehoztuk volna az első félidőt egyetlen egy hazai helyzettel (a gólvonalról tisztáztunk) – ha nem vette volna át a főszerepet Kassai Viktor a magyar bírói kar zászlóshajója és egyszemélyben az MLSZ üdvöskéje.

Befújt egy „lejm”, kamu 11-est Remili állítólagos buktatásáért. Sic!

Dibusz a helyén volt, hárította a jogtalan büntetőt.

A második félidőben is többet támadott a Vasas, gyakorlatilag helyzet nélkül, addig a pillanatig, amíg Kassai Viktor a magyar bírói kar zászlóshajója és egyszemélyben az MLSZ üdvöskéje ismét a büntetőpontra nem mutatott.

Befújta a második „lejm”, kamu 11-est Remili állítólagos buktatásáért. Sic!

Dibusz parádésan védett, ismét megmentett minket a góltól.

Korrekt és tárgyilagos elemzés a Borsból, Turcsik Norberttól – Kabát Peti könyvének pártatlan és elfogulatlan szerzőjétől:

„ {…} csoda, ha az arrogáns,dölyfös vezetésű csapat ellen a meccseken még az égiek is összeesküsznek?”

Azt hiszem a két hárított büntető önmagában válasz az égiek és a Fradi kapcsolatára ;-)

…és akkor jött Kassai ismét: nem volt elég a két megítélt és kihagyott tizi,

befújta hát a 3.-at is.

Mint a mesében!

Érdekességként érdemes megemlíteni a harmadik (röhejes még leírni is!) büntető előtt nem sokkal a házigazdáknál beállt az a 39 éves Ferenczi Pista, aki az egyik legbiztosabb 11-es lövő az NB 1-ben.

Az csupán véletlen és a vakszerencse, hogy pont kaptak még egy 11-est amit történetesen Ferenczi már értékesített.

No komment…

A végére maradt a slusszpoén. Mi is kaptunk egy büntetőt – történetesen a mérkőzés egyetlen szabályos büntetőjét – amit Gera értékesített is.

A legvégén a Vasas egyenlített, figyelmetlenek voltunk.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az a Nalepa harcolt a gólt megelőző beadás előtt a támadóval, akinek már volt egy sárgája, amit még a pályára lépése előtt(!) kapott „véletlenül” Kassaitól.

Ilyen volt a Kassai Viktorral terhelt Vasas elleni rangadó.

NB I, 16. forduló
Vasas–FTC 2-2 (0-1)
Vasas:
Nagy G. – Burmeister (Murka, 58.), Korcsmár, Vaskó, Ristevski – Vida (Ferenczi, 79.), Berecz – Hangya, Ádám (Pavlov, 46.), Remili – Saglik
FTC: Dibusz – Dilaver, Pintér Á., Leandro, Ramírez – Gera, Nagy D. – Lovrencsics, Hajnal (Nalepa, 52.), Ryu (Cukic, 57.) – Djuricin (Böde, 82.)
Sárga: Nagy D. (12.), Djuricin (25.), Vaskó (27.), Nalepa (52.), Dilaver (68.), Gera (71.)
Piros: Ramírez (50.), Saglik (87.)
G.: Ferenczi (88., 11-esből, 93.) ill. Djuricin (9.), Gera (92., 11-esből)

Széllel szemben, – mint tudjuk – sok mindent nem lehet csinálni, de meg kell mindent tennünk annak érdekében, hogy sikerre tudjuk vinni ezt az évet is.

Dicséret illeti a fiúkat a küzdeni tudásukért és azért, hogy a három megítélt büntető nem vette el a kedvüket.

Külön megemelem a kalapomat Orosz Pali előtt, aki keményen és határozottan kiállt a CSAPAT-ért és az IGAZSÁGÉRT.

Így kell!

Szombaton jön a Gyírmót – kötelező a győzelem.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »