Fradista szemmel – Mindent a sikerért

Fradista szemmel – Mindent a sikerért

Marco Rossi, ahogy azt megszokhattuk tőle, megpróbálta már jó előre kiénekelni a sajtot a szánkból, megpróbálta elaltatni a figyelmünket. Ezúttal ez nem sikerült a derék taljánnak.

Pedig meglehetősen tartalékosan álltunk fel a Honvéd ellen, mert az igazán fontos számunkra a szerdai kupa elődöntő volt, amit a DVSC ellen kellett megvívnunk.

A kapunkat Jova Levente védte, Gyömbér Gabi és Busai Attila is lehetőséget kapott a kezdő tizenegyben.

Felforgatott csapatunkon eleinte látszódott, hogy ebben az összeállításban még soha nem léptünk pályára. Majd miután Busa a saját kapunkba csúsztatott egy ártalmatlannak látszó vendégszögletet, a srácok fokozatosan lábra kaptak és magukhoz ragadták a kezdeményezést.

A szünetre így is egy gólos hátrányba vonulhattunk.

A második játékrészben egyre jobban játszva előbb egyenlítettünk – Busai Pazar mozdulattal kárpótolta a publikumot és csapattársait az öngóljáért – , majd Trinks lövésével, amivel fiatal német középpályásunk megszerezte első Fradi gólját – meg is fordítottuk a találkozót.

Annak ellenére, hogy tartalékosan álltunk fel, volt tűz a csapatban, nem ismertünk elveszett labdát,ez hozta meg a sikert, a ma gyengébb napot kifogó Honvéd ellen.

NB I, 27. forduló

FTC-Honvéd 2-1 (0-1)

FTC: Jova – Dilaver, Nalepa, Cukic (Pintér Á., 46.) – Gyömbér, Trinks – Nagy D., Gera (Hajnal, 46.), Lamah, Varga (Radó, 60.) – Busai

Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál, Baráth – Vasziljevic (Vernes, 78.), Holender, Hidi, Ikenne-King (Gazdag, 71.), Nagy G. (Dan-Marius, 78.) – Eppel

Sárga: Ikenne-King (36.), Nagy D. (77.)

G.: Trinks (64.),f, Busai (70.) ill. Busai (26., öngól)

Az igazi téttel bíró mérkőzés azonban a szerdai MK elődöntő volt. A Debrecenben elért 0:0 korántsem volt biztosíték a továbbjutásunkra. Bár a Loki idén meglehetősen ingadozó formát mutat, akár meg is lephettek volna minket, de szerencsére nem ez történt.

Egy elpasszolt labdára Böde Dani lecsapott, elhúzta Verpecz mellett a labdát, akinek nem maradt más lehetősége mint az, hogy elhúzza gólkirály-jelöltünk lábát. A megítélt jogos büntetőt Gera magabiztosan értékesítette. A piros-fehérek 10 emberrel folytatták a játékot,mert a játékvezető piros lapot mutatott fel a hibázó kapusnak.

Nos, innentől kezdve futószalagon jöttek a lehetőségek, Böde fejelt is egy szabályos gólt, amit nem adtak meg. Szinte csoda volt, hogy „csak” 1:0-al vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben egy 10 -15 percet leszámítva mi irányítottuk a találkozót, és elsősorban Gera Zoltán parádés játékának, aki előbb egy szabadrúgást varrt be a vendégek kapujába, majd csodálatos gólpasszt adott Nagy Dominiknek – magabiztosan 3:0-s végeredménnyel jutottunk a Magyar Kupa május 7.-én megrendezendő fináléjába.

Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó

FTC–DVSC 3-0 (1-0) (összesítésben 3-0)

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z., Pintér (Gyömbér, 61.) – Radó (Cukic, 73.), Hajnal (Nagy D., 69.), Lamah – Böde

DVSC: Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut – Varga J., Szakály – Djelmic, Holman (Tisza, 70.), Horváth Zs. (Radosevic, 21.) – Kulcsár T. (Takács T., a szünetben)

Piros: Verpecz (18.)

Sárga: Gyömbér (75.), illetve Holman (58.), Brkovic (78.), Korhut (83.), Jovanovic (87.)

Gól: Gera (22., 11-es, 79.), Nagy D. (90.)

Az örök riválissal játszunk majd a döntőben, hiszen a Újpest korábban már biztosította a helyét.

Nagy mérkőzés lesz, az biztos! Igazi futballünnep!

De addig még vár ránk a bajnokság, ahol ma este aa második helyezett MTK csapatát fogadjuk.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »