Fradista szemmel – Ezt gyorsan felejtsük el…

Fradista szemmel – Ezt gyorsan felejtsük el…

Nagyon nehéz mérkőzés volt a Paks elleni találkozónk. Azt kell, hogy mondjam várható volt, hogy egy parádés győzelem után egy gyengébb produkcióval fogunk előrukkolni.

Sajnos jelenleg itt tartunk. Nem tudunk minden mérkőzésünkön sziporkázni, de a Barcelona is van, hogy megszenved: döntetlent játszik, vagy ne adj isten vereséget szenved.

A Paks ráadásul egy nagyon szívós, kemény ellenfél, főként a saját otthonában.

Leírhatjuk azt a közhelyet is, hogy nem sok csapat fog Paksról győztesen távozni. Igaz is lenne, de inkább a saját teljesítményünkkel foglalkozzunk, mint az ellenféllel.

Mintha fásultak lettek volna a játékosaink. Szándékosan nem fáradtat mondtam, mert az nem volna igaz. A fásultságot sok minden okozhatta. Nem voltunk elég frissek, lassan járattuk a labdát és sajnos lassan is gondolkoztunk.

Ez a teljesítmény ezen a szombat estén csak egy 0:0-s döntetlenre volt elég.

NB I, 4. forduló

Paks-FTC 0-0

Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp, Kecskés, Bertus (Kesztyűs, 87.) – Koltai (Jelena, 72.), Haraszti, Hahn

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Nagy D. – Lovrencsics (Sesták, 70.), Trinks, Djuricin (Pintér, 70.) (Gyömbér, 81.) – Böde

Sárga: Trinks (37.), Haraszti (45.), Ramírez (45.), Leandro (51.), Papp (62.), Kulcsár (74.), Nalepa (77.)

Sajnos a köztévé nem a mi találkozónkat tűzte műsorára, így egy gyakorlatilag folyamatosan szakadozó, akadozó, lemerevedő internetes közvetítést néztem, így nehéz lenne mélyrehatóan elemezni a mérkőzés történéseit.

A lényeg az az, hogy jelenleg 1 ponttal vezetjük a tabellát az ellen a Vasas ellen, akivel szombat este a Groupama Arénában immár a 165. alkalommal fogunk összecsapni, a bajnoki mérkőzések tekintetében.

1916. szeptember 17-e óta íródik a zöld-fehérek és a piros-kékek közös bajnoki történelme.

Az eddigi 164 mérkőzés Ferencvárosi mérlege: 83 győzelem, 39 döntetlen, 42 vereség, 317 lőtt és 218 kapott gól.

Egy szép emlék! Ferencváros – Vasas 7:2  – 1949.V.22. – Állnak (balról): Rudas, Kéri, Budai, Czibor, Anda, Kocsis, Mészáros, Lakat. Elől: Deák, Henni, Szabó (fotó: Kovács Márton Ernő – fortepan.hu)

Thomas Doll a következőket mondta a Vasas elleni találkozóval kapcsolatban:

„A Vasas jól védekezik, az ilyen típusú csapatok ellen valamit mindig ki kell találni. Ahhoz hasonlítanám a meccset, mint amikor a Bundesligában a Darmstadt a Bayern Münchenhez látogat. El kell telnie egy kis időnek, hogy megtalálják a rést a védelmen.”

A kapusunk Dibusz Dénes, aki több fontos védéssel járult hozzá a Paksi 0:0-ához úgy fogalmazott:

„Megnéztük a játékukat rögzített helyzetekből, tudjuk, hogy veszélyesek, de úgy gondolom, mindenre fel vagyunk készülve.”

Reméljük az egész csapat a szebbik arcát fogja mutatni szombat este, mert ez a találkozó sem lesz sétagalopp.

Két német edző külön mérkőzése is lesz egyben ez a régi időket idéző rangadó. A végén zöld-fehér győzelemmel.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »