Fosztogatják a siófoki nyaralókat

Fosztogatják a siófoki nyaralókat

Tucatnyi nyaralót károsított meg az elmúlt hetekben Siófokon és társult településein egy bűnbanda, a Petőfi sétányon pedig már két tömegverekedés is volt. Eközben a szezon közepén a határra küldték a készenléti rendőröket. Helyettük a megyéből küldtek erősítést. A polgármesternek kétségei vannak.

Aggasztó híreket osztott meg lapunkkal több olvasónk. Az elmúlt hetekben tucatnyi besurranásos lopás történt Siófokon és társult településein, így például Balatonkilitin. Olvasóink furcsállják a rendőrök nyomozását, hiszen például azt kérdezték tőlük, hogy feljegyezték-e az ellopott készpénzük sorozatszámát, ugyanakkor állításuk szerint a helyszínt összetaposták, mielőtt még bárki rögzítette volna a nyomokat. Ráadásul több nyaraló olvasó arról is panaszkodott, hogy egy hét alatt tucatnyiszor igazoltatták őket, ahelyett, hogy a tolvajokat fognák el. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kérdésünkre csak annyit válaszolt, hogy nyomoznak az olvasók által említett bűnügysorozatban, ám részleteket nem közölnek.

Emellett a siófoki éjszakai szórakozóközpontban, a Petőfi sétányon már két tömegverekedés is kirobbant az idei szezonban. Június 19-én éjjel többen összeverekedtek, ketten is megsérültek. Két enyingi és egy tápiószentmártoni gyanúsítottnak csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelnie.

Bunyó a sétányon

Augusztus 8-án hét gyanúsítottat tartóztatott le a bíróság, mert tömegverekedést robbantottak ki a sétányon. A rendőrség 11 ember ellen indított eljárást, miután egy helyi és egy fővárosi társaság verekedett össze. Ketten könnyebben megsérültek, valamint az egyik intézkedő nyomozó is.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, volt városi rendőrkapitány lapunknak azt mondta, a sétány mindig is gócpont volt a bűnözés szempontjából, folyamatos rendőri jelenléttel lehet elejét venni a bűncselekményeknek.

Felvetődik ugyanakkor, hogy elegendő-e a rendőr Siófokon, az idény közepén ugyanis váratlanul kivonták a nyaranta rendszeresen odavezényelt készenléti rendőri egységet, és kerítésőrzésre rendelték a szerb határhoz. Piros Attila Somogy megyei rendőrfőkapitány a sajtószolgálaton keresztül közölte a Magyar Nemzettel: azonnal pótolták a készenléti rendőröket, kaposvári, barcsi, nagyatádi rendőrök érkeztek, valamint tiszthelyettesképzőből tanulók.

A közösséget kérdezik

A siófoki polgármester ugyanakkor emlékeztetett rá, a szezon kezdetekor a város testületi ülésén közölte a főkapitánnyal, hogy a rendőrség munkáját nem a statisztikai számok, hanem az állandó lakosság általános véleménye alapján igyekszik majd megítélni. Lengyel ezért a közösségi oldalán most azt kérdezte a lakóktól, hogy véleményük szerint valóban nem kisebb-e a rendőri jelenlét, mint tavaly nyáron, valamint hogy általában elégedettek-e a nyár közbiztonságával, a rendőrök munkájával?

Piros Attila megyei főkapitány lapunknak leszögezte, Somogy, valamint a Balaton-part közbiztonsága nyugodt, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes. Ismeretes, szexuális erőszak gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, miután a Balaton Sound fesztiválon a kanadai DVBBS duó hat lányt vitt az öltözőjébe koncertjük után. A lányok rosszul lettek, ketten el is ájultak, felmerült, hogy kábítószert kevert valaki az italukba. Ugyancsak a Siófokkal egybeépült Zamárdihoz kapcsolódik a másik nyomozás. Egy 18 éves lány rosszul lett, a rendezvény egészségügyi ellátójába kísérték. Innen elengedték, majd már a fesztivál területén kívül elájult, elesett, beverte a fejét és meghalt. Nála is felmerült a kábítószer-fogyasztás.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 08. 15.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »