Fortuna kezére is szüksége van a Fradinak a BL-ben

Egy kivételével véget ért az összes európai bajnokság. Megnéztük, hogy milyen csapatok várhatnak a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A moldáv élvonal első helyéért még harcol egymással a Dacia Chisinau és a Sheriff Tiraspol. Mivel azonos pontszámmal végeztek az élen, május 29-én bajnoki döntőn küzdenek meg a trófeáért. Ezenkívül minden európai pontvadászat befejeződött, sok játékos nyári szabadságra ment, de vannak, akik az Európa-bajnokságra készülnek gőzerővel. A maradék pedig már azon agyal, kivel vív az európai kupaselejtezőkben.

Az UEFA elkészítette a bajnokok koefficiens-rangsorát, azaz a csapatok eddigi együtthatója alapján felállított erősségi sorrendet. A magyar bajnok Ferencváros, amely a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második körében kapcsolódik be a küzdelmekbe nem kiemelt csapatként, az utóbbi években részt vett ugyan a nemzetközi kupákban, de pontszáma nem igazán nőtt, mivel a horvát Rijeka és a bosnyák Zseljeznicsar ellen is kétszer kikapott.

Ezek a második selejtezőkör kiemelt csapatai erősségi sorrendben, ezek közül kaphatja majd valamelyiket Thomas Doll együttese:

Red Bull Salzburg (osztrák) Celtic (skót) APOEL (ciprusi) BATE Boriszov (fehérorosz) Legia Warszawa (lengyel) Dinamo Zagreb (horvát) Ludogorets Razgard (bolgár) FC Köbenhavn (dán) Qarabag FK (azeri) Rosenborg (norvég) FK Asztana (kazah) KS Skenderbeu (albán) Crvena zvezda (szerb) Dinamo Tbiliszi (grúz) FH Hafnarfjördur (izlandi) AS Trencín (szlovák)

Az említetteken túl azért oda kell figyelni, mi történik Moldáviában, ugyanis ha a Sheriff játszhat selejtezőt, akkor a kiemeltek között kap majd helyet, míg a Dacia a Fradival kerül egy kalapba. Persze mondani se kell, hogy a nagyágyúkat, mint a Celtic, a Legia Warszawa, a Dinamo Zagreb vagy éppen a Red Bull Salzburg, el kéne kerülnie a zöld-fehér együttesnek. De a norvég Rosenborg és a szerb Crvena zvezda is kellemetlen ellenfél lenne.

Az első selejtezőkört június 28–29-én rendezik, a másodikat pedig július 12–13-án. Mindkét kör sorsolását június 20-án tartják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »