Forgalomlassítással demonstrálnak

Forgalomlassítással demonstrálnak

Tüntetést hirdettek, megkezdődött a kátyúzás. Civilek szerveztek mára forgalomlassító demonstrációt a Túrkevét Mezőtúrral összekötő mellékúton. A közútkezelő közben pénteken megkezdte a kátyúzást az érintett útszakaszon. A térség kormánypárti képviselője az időjárással indokolja a kátyúzás időzítését, az autósok viszont azt mondják, lett volna rá lehetőség korábban is.

„Ez egy békés tüntetés, pártmentes, a túrkevei és a mezőtúri emberekért meg mindenkiért, aki ezen az úton jár. Rengeteg karambol történt ezen az úton” – mondta Molnár Tiborné szervező.

Nagy a forgalom a mellékúton, a 4-es főútról Túrkevére tartók ugyanis csak erre mehetnek. És nemcsak a helyiek használják, hanem a turisták is. „Mindazokat, akik a városban laknak, hátrányosan érinti ez a helyzet, de el kell hogy mondjam, hogy az idegenforgalmunkra is alapoznánk. Van egy kiváló gyógyfürdőnk, a vendégeink gyakran panaszkodnak az útjainkra. Én tréfásan ilyenkor azt szoktam mondani, hogy Túrkevére nehéz eljutni, de nehéz szívvel lehet csak távozni, ha egy kellemes hétvégét töltött el nálunk vagy egy kellemes hetet, de sajnos ezzel a viccel nem lehet elütni a problémát” – fogalmazott Vida Tamás polgármester.

A forgalomlassító demonstrációt civilek szervezték, így őket is meglepte, hogy éppen egy nappal a tüntetés előtt a közútkezelő megkezdte a kátyúzást. A térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint azért most indult a munka, mert az időjárás most tette lehetővé. „Mögöttem látható, hogy ahogy nem esett az eső, a tegnapi nappal már kátyúztak, és folytatni fogják. Ha jó idő marad, akkor egy hónap múlva az utak rossz állapota meg fog szűnni, hiszen a közútkezelő mindent el fog követni azért, hogy a veszélyes kátyúkat megszüntesse” – nyilatkozta Boldog István országgyűlési képviselő.

A demonstrálók örülnek a kátyúzásnak, de azt mondják: januárban és februárban is volt olyan időjárás, hogy lehetett volna dolgozni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »