Fordulat! Még a Fidesz-szavazók fele szerint is korrupt a kormány

Az emberek kétharmada szerint a kormányra “nagy” vagy “nagyon nagy” mértékben jellemzőek a pénzügyi visszaélések – derül ki a Medián kutatásából, melyet a HVG megbízásából készítettek.

 
 
A felmérésből kiderül: a Fideszt legalább olyan korruptnak látják 2014 novembere óta, mint a 2010-ig kormányzó MSZP-t.
 
Érdekesség, hogy nemcsak az ellenzékiek vagy a pártpreferenciával nem rendelkezők gyanúsítják visszaélésekkel az Orbán-kormányt:
 
a lakosság 57%-a, ezen belül a Fidesz-szavazók 47 százaléka azt gondolja, hogy „a mai magyar kormány csak az ellen a korrupció ellen lép föl, amelyben saját maga nem érdekelt”, míg 23% szerint a kormány egyáltalán nem küzd a korrupció ellen.
 
Vannak azért olyanok is, akik továbbra is isszák Orbánék szavait: 17%-nyi választó szerint a kormány következetesen fellép a korrupció minden formája ellen, bár ők valószínűleg kizárólag a Ripostot vagy a Magyar Időket olvassák, a krumplit pedig Lokálra pucolják.
 
Azt már mindössze az emberek 15%-a tartja teljesen kizártnak, hogy Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna Orbán strómanja lehet, akik nyereségük jelentős részét valójában a miniszterelnöknek adják tovább.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »