Fordulat Kiska adócsalási ügyében

POZSONY. Andrej Kiska legutóbbi interjújában kijelentette, az adóellenõrzés lezárást követõen nyilvánosságra hozza az államfõi kampánnyal kapcsolatos jogtalanul kifizetett összegekrõl szóló, az adóhatóság által kifogásolt szerzõdést.

A Trend folyóiratnak nyújtott terjedelmes interjúban Kiska elárulta, tervei között szerepel, hogy nyilvánosságra hozza a KTAG céggel kötött szerzõdést, melyben az államfõi kampánnyal kapcsolatos kiadások szerepelnek, amirõl – mint mondta – úgy gondolta, elszámolhatók.

„Jelenleg a cégben adóellenõrzés folyik, semmi esetben sem kívánom megsérteni az adózási titoktartást. A nevezett szerzõdés eddig nem került nyilvánosságra. Úgy gondolom, ha az ellenõrzés befejezõdik, meg kellene mutatnunk” – nyilatkozta a Trend folyóiratnak.

Elnézést kér, ha csalódást okozott

A köztársasági elnök ismételten elnézést kért azoktól, akiknek az ügy miatt csalódást okozott, köztük Gabriel Šípoštól, a Transparency International Slovakia civil szervezet elnökétõl. Mint mondta, számos, általa nagyra becsült ember véleményét olvasta, mint például Šíposét. Sajnálatát fejezte ki, ha csalódást okozott és tönkre tette az ideális világról alkotott elképzeléseiket. „Ugyanúgy jártam el, mint amikor még vállalkozóként számos projekt kivitelezõje voltam” – nyilatkozta Kiska.

Hogyan tovább?

Az interjú végén megismételte, meggyõzõdése, hogy a kormányhatalom nyomást gyakorol rá. Elégedetlenségét fejezte ki az országban zajló folyamatokkal kapcsolatban is. „Nem egy elégedetlen adóhivatalnok munkájáról beszélek, a diszkreditálásról. Hatalmas az elkeseredés bennem, mi minden zajlik is az országban, azon gondolkodom, hogyan segíthetném még inkább a társadalmat” – fogalmazott Kiska.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »