Folytatódik a terror az afrikai országban

Újabb terrortámadás történt csütörtökön Kenyában: feltehetően az al-Shabaab szomáliai terrorcsoport fegyveresei lelőttek hat embert az ország északkeleti részén, a Szomáliával határos Mandera régióban – közölte a terület kormányzója.

Ali Roba a Twitter közösségi oldalon számolt be a támadásról és a hat halálos áldozatról. Azt mondta, ha a biztonsági erők gyorsan nem léptek volna közbe, sokkal több áldozata lett volna a támadásnak, amelyet – a kormányzó szerint – jellegéből és elkövetési stílusából ítélve biztosan az al-Shabaab hajtott végre.

Szeptember 11-én három nő – gyaníthatóan az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjai – hajtott végre támadást az Indiai-óceán partján fekvő Mombasában egy rendőrőrs ellen. A merénylők egy rendőrt megszúrtak és felgyújtották az épületet, mielőtt mindhármukat lelőtték.

A mostani rajtaütéssel kapcsolatban a manderai kormányzó nem bocsátkozott részletekbe, és a Daily Nation című kenyai lap is csak annyit írt a terrorcselekményről, hogy csütörtök reggel történt egy olyan helyen, ahol közmunkák folytak.

Az elmúlt három évben az al-Shabaab kenyai támadásaiban százak haltak mag, a terrorhullám pedig csapást mért az ország szempontjából létfontosságú idegenforgalomra. A támadások gyakran a hosszú és könnyen átjárható szomáliai határhoz közeli térségben történtek, de voltak terrorcselekmények felkapott tengerparti üdülőhelyeken és magában a fővárosban, Nairobiban is.

Az elsősorban Szomáliában tevékenykedő, és az al-Kaida terrorhálózathoz köthető dzsihadista csoport fogadkozik, hogy addig folytatja a terrorkampányt Kenyában, amíg a kenyai csapatok nem vonulnak ki Szomáliából, ahol az afrikai haderő kötelékében harcolnak ellene.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »