Folytatódik a szájkarate Trump és Clinton között

Folytatódik a szájkarate Trump és Clinton között

Szegények és gyűlölködők: Hillary Clinton szerint ebből a két csoportból áll össze Donald Trump szavazótábora. Botrányos kijelentésekkel republikánus riválisa sem maradt adós: Trump úgy látja, Clintont annyira védik az amerikai hatóságok, hogy még egy nyílt színen elkövetett gyilkossági ügyet is megúszna.

Beárazta Donald Trump szavazótáborát Hillary Clinton egy New York-i adománygyűjtő rendezvényen: a Demokrata Párt elnökjelöltje szerint azok voksolnak majd a republikánus megmondóemberre, akiknek lételeme, hogy gyűlöljenek egy társadalmi csoportot.

„Durva általánosítással élve, Trump támogatóinak a fele a szánalmas kategóriába tartozik, hogy úgy mondjam. Rasszisták, szexisták, homofóbok, xenofóbok, iszlamofóbok, satöbbi. Sajnos vannak ilyen emberek” – sorolta az egykori first lady.

Clinton szerint a Trump-hívek másik fele még menthető és megnyerhető: ők egyszerűen csak szegények, és csalódtak a kormányban, illetve a gazdasági szereplőkben.

Trump közben kampánykörútja egyik floridai állomásán egy újabb botrányos beszéddel kérte ki magának, hogy Clinton ellen nem emel vádat az FBI, amiért külügyminiszterként otthoni magánszerverén bonyolította a levelezését.

„Annyira védik, hogy akár be is sétálhatna ebbe az arénába ebben a pillanatban, és szíven lőhetne valakit 20 ezer ember szeme láttára, és akkor sem kellene bíróság elé állnia. Ez történik most, ez történt ezzel az országgal. Sosem gondoltam volna, hogy megérem a napot, amikor ez történik az országunkkal” – fogalmazott.

Trump ezzel saját korábbi szállóigéjét hasznosította újra, miszerint ő olyan népszerű, hogy akár le is lőhetne valakit New York kellős közepén, még akkor sem veszítene szavazókat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »