Földrengés – Kövér László részvétét fejezte ki

Kövér László, az Országgyűlés elnöke olasz politikusoknak küldött levelében részvétét fejezte ki az Olaszország középső részét megrázó hajnali földrengés miatt szerdán.

A házelnök Laura Boldrininek, az olasz képviselőház elnökének és Pietro Grassónak, a szenátus elnökének címzett leveleit az Országgyűlés Sajtóirodája juttatta el az MTI-hez.

Kövér László azt írta, hogy mély megdöbbenéssel értesült az Amatrice környékét sújtó földrengésekről, amelyek “több tucat halálos áldozatot és sérültet követeltek, valamint súlyos gazdasági károkat is okoztak”.

“A magyar Országgyűlés valamennyi tagja és a magam nevében őszinte részvétünket fejezem ki a baráti olasz népet ért súlyos csapás miatt” – írta, hozzátéve: biztos abban, hogy a hatóságok és az önkéntesek erőfeszítései hatékony segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak, és mérséklik a borzasztó természeti csapás következményeit.

Kövér László legmélyebb együttérzéséről és szolidaritásáról biztosította a politikusokat, és arra kérte őket, hogy továbbítsák ezt az áldozatok hozzátartozóinak és a katasztrófa sérültjeinek.

A hajnali földrengés halálos áldozatainak száma délutánra hetvenháromra emelkedett. A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földmozgás a legnagyobb pusztítást a Rómától északkeletre fekvő Marche régióban okozta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »