Földrengés: folyamatosan növekszik a halottak száma

Legkevesebb 37-en vesztették életüket és több mint százan tűntek el a Közép-Olaszországot szerda hajnalban megrázó, erős földrengés miatt – közölte a polgári védelem egyik illetékese déltájban.

Immacolata Postiglione, az olasz polgári védelem egyik osztályvezetője a halálos áldozatok számára utalva hozzátette, hogy továbbra is sokan vannak a romok alatt, és magas az eltűntek száma is, „tehát sajnálatos módon ez a szám tovább emelkedhet”.

A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földmozgás a legnagyobb pusztítást a Rómától északkeletre fekvő Marche régióban okozta. A természeti csapás a hegyvidéki térség három városkájának több utcáját is teljesen lerombolta.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök közölte, hogy szerda délután a szerencsétlenség sújtotta területre látogat.

Több mint félszázra emelkedett a halottak száma

Hatvanháromra emelkedett a szerda hajnalban Olaszország középső részét megrázó, erős földrengés halálos áldozatainak száma – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földmozgás a legnagyobb pusztítást a Rómától északkeletre fekvő Marche régióban okozta. Amatrice településen 35-en, Accumoli városkában 11-en vesztették életüket. A szerencsétlenség miatt Arquata és Pescara del Tronto területén is többen meghaltak.

Hivatalos források nem erősítették meg a halálos áldozatokról szóló adatokat.

Az ANSA tájékoztatása szerint a földrengésben legkevesebb 81 ember megsérült, köztük heten válságos állapotban vannak.

Az olasz polgári védelem egyik osztályvezetőjea halálos áldozatok számára utalva korábban azt mondta, továbbra is sokan vannak a romok alatt, és magas az eltűntek száma is, „tehát sajnálatos módon ez a szám tovább emelkedhet”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »