Földrengés – Áder János részvétét fejezte ki

 Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök az olaszországi földrengésben elhunyt áldozatok családtagjainak Sergio Mattarellának, az Olasz Köztársaság elnökének küldött táviratában – tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatósága szerdán az MTI-vel.

A köztársasági elnök a dokumentumban azt írta, “mély megrendüléssel” értesült “a számos emberéletet követelő és nagy károkat okozó földrengésről”.

Az államfő őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak és együttérzését mindazoknak, akik “a természeti katasztrófa következtében elvesztették otthonukat”.

“Ezen a szomorú napon lélekben mi is ott állunk a baráti Olaszország népe mellett” – írta Áder János.

A távirat szerint a köztársasági elnök reméli, hogy rövidesen megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok, és bízik abban, hogy “Lazio és Umbria tartományok lakói a súlyos csapás elmúltával immár nyugalomban folytathatják életüket”.

Szerda hajnalban a Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. A Rómától Nápolyig érezhető földmozgásnak a legutolsó értesülések szerint 73 halálos áldozata és legkevesebb 81 sérültje van.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »