Földre fektette a menekülteket Toroczkai mezőőrsége

Földre fektette a menekülteket Toroczkai mezőőrsége

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke és Ásotthalom polgármestere saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a faluban létrehozott mezőőrség menekültek egy csoportját fogta el és fektette le a földre.

A politikus posztja szerint a menekültek egy ásotthalmi tanyára próbáltak betörni, miután átjutottak a dupla határkerítésen. – Átvágják, de létrát is használnak, és valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség behatoltak, írta, hozzátéve: „nem tudták azonban, hogy a mi mezőőrségünk mindig éber. A képek a velük való találkozást követően készültek. Ma már Szerbiában vannak”.

Hírdetés

Az Index korábban több kérdést is feltett a rendőrségnek azzal kapcsolatban, hogy milyen jogaik lehetnek a mezőőröknek. A rendőrség válaszából az derült ki, hogy bizonyos esetekben joguk van bilincseléshez, például ha kábelkötegelőt használnak. A polgárőrök ugyanakkor nem bilincselhetnek, számukra ezt nem engedik meg a jogszabályok. Ők legfeljebb gázsprayt tarthatnak maguknál, és azt csak ellenük irányuló támadás esetén használhatják – írta a lap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »