Földi: tankok vonulhatnak Európában

Földi: tankok vonulhatnak Európában

Kvázi háborús helyzet alakult ki a kontinensen, még nem lőnek, és nem vonulnak tankok a Európában, de az előjelei megvannak, hogy ez is bekövetkezzen – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Nagyon fontos lenne, hogy megváltozzon a bevándorlással kapcsolatos retorika: nem békében vagyunk ugyanis, hanem megtámadták minket, invázióban van Európa. Kvázi háborús helyzet alakult ki, még nem lőnek és vonulnak tankok a kontinensen, de az előjelei megvannak, hogy ez is bekövetkezzen – jelentette ki Földi László.

A háborúban érvényes szabályzat előírja ugyanis, hogy miként kell védekezni. Lehetne blokkolni intézményeket, kétségeket lehet támasztani kollaboránsban minősített civil szervezetekkel szemben, azonnal szabotázsrendszerré lehetne nyilvánítani a csempészrendszereket, a kémeket és a szabotőröket pedig azonnal ki lehet őket iktatni – sorolta a szakértő. Ma Európában a titkosszolgálatok csak információt gyűjtenek, és nem vetik be a védekező módszereket – emelte ki.

„Erőszakos és durva jelenetek következnek”

Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója a műsorban úgy vélte, a következő hetekben, hónapokban rendkívül erőszakos és durva jelenetek következnek. Ennek az európai vitára is komoly következményei lehetnek, mivel a tömeges bevándorlást pártolók úgy látják majd, hogy a határokat nem lehet megvédeni, ezért lehetővé kell tenni a korlátlan beáramlást – mutatott rá.

A görög-macedón határon jelenleg is kritikus a helyzet – állapította meg. A feszültségek pedig annak köszönhetőek, hogy Európa egy éve nem képes egységes üzenetet közvetíteni – hangsúlyozta.

Szerinte Magyarországnak az az érdeke, hogy minél későbbi, akár harmadik-negyedik védvonal legyen a migrációs nyomásban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »