Földi: miért engedjük szabadon az ellenséget? Miért vannak ugyanolyan jogaik, mint az őslakosoknak?

Földi: miért engedjük szabadon az ellenséget? Miért vannak ugyanolyan jogaik, mint az őslakosoknak?

/Bővített hír/

Hacsak érintőlegesen is, de végre előkerült az egyenlőség téveszméjének kritikája.

/Ha nem indulna a videó, katt ide!/

//vk.com/video_ext.php?oid=-60633404&id=456239026&hash=a189854fbe37937e&hd=2

"Ma még ez nagyot szólt"

Folytatódik a hajsza a brüsszeli támadások elkövetői és azok segítői után. Alig egy nap alatt egy tucat embert kaptak el három országban a merényletekkel kapcsolatban. Közben kiderült, már decemberben megvolt Salah Abdeslam rejtekhelye, csakhogy – a hírek szerint – a belga rendőrségnél egyszerűen elfelejtették továbbítani az információt.

Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán azt mondta: a titkosszolgálatok óriási lépéshátrányban vannak, az elmúlt 20-25 évben módszertani problémák jelentek meg. A kilencvenes évek után volt egy olyan koncepció, hogy nem kellenek ügynökök, kémek, elég a technika – műholdak, lehallgatások, az internet, a technikai beépülés lehetősége – és jó elemzők.

A titkosszolgálatok utólag el tudják fogni azt, aki korábban a látókörükbe került, és elkövetett egy terrorcselekményt, de előre nem tudják felderíteni a várható cselekményeket, jelentette ki Földi László.

A háborús konfliktusból is kiderül, hogy két olyan ellenfél áll egymással szemben, akiknek egészen más a módszertanuk, folytatta a biztonságpolitikai szakértő. Az Iszlám Állam nem tartja be a háborúkban is létező szabályokat, az európai hatóságok pedig nem fogják el addig a bűnözőket, amíg nincs konkrét bizonyítékuk. A letartóztatások után sztárügyvédek védik a gyanúsítottakat, és egy részüket kiengedik a börtönből.

A szakember a másik problémának azt látja, hogy Belgiumot mindenki a saját vadászterületének tekinti, Brüsszel ma a kémek központja, ahol minden titkosszolgálat jelen van, mindenki mindenki ellen kémkedik. A belgák kezdetben megpróbáltak ebben rendet vágni, de egy idő után belefáradtak. Azért fordulhat elő, hogy ma a belgák egy kicsit gyámoltalannak tűnnek, mert erre az elmúlt 10-15 évben majdhogynem rákényszerítették őket. Nem mernek kérdezni, azt várják, hogy a „nagyok” majd elmondják, amit akarnak, véli Földi László.

A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy a Közel-Kelet konfliktusáról Európa azt gondolta, az nagyon messze van. Párizs és Brüsszel azonban ráébresztett bennünket, hogy a világ nagyon kicsi, és mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe. „Ma még ez nagyot szólt”, fogalmazott Földi László hozzátéve, hogy a terroristák mindig ott fognak merényleteket végrehajtani, ahol azt gondolják, nagyot fog szólni, hiszen a rettegés kiváltása, a figyelemfelkeltés a terrorizmus filozófiájának alapja.

(Híradó nyomán)

Az amerikaiak már a párizsi merényletek óta listázták a Bakraoui fivéreket

Hónapok óta pontosan tudták, hol lakik Abdeslam, mégsem csaptak le rá – fiók aljára került a jelentés

Brüsszel kellős közepén fogtak el hat Zsohár-kedvencet a keddi merényletek kapcsán – három "idevalósi" már szabad

Végre kipihente magát Salah Abdeslam: panaszt nyújtott be a párizsi főügyész ellen

A brüsszeli mészárlás után: ellenségek és árulók, avagy a többféle fanatizmus


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »