Földi: Ez nem terror, hanem gyilkosság

Propagandára használja a magányos gyilkosok tetteit az Iszlám Állam – jelentette ki Földi László volt hírszerző ezredes, titkosszolgálati szakértő az M1 Ma reggel című műsorában a floridai és a franciaországi merényletekre reagálva.

Nem volt szó terrorizmusról sem Orlandóban, sem pedig Párizs mellett, egyszerűen gyilkosságok történtek, amelyeket személyes indíttatásból követtek el. Az Iszlám Állam viszont ezeket propaganda célokra használja fel, ezért vállalta magára a merényleteket. Mivel a merénylőket megölték, így sosem fog kiderülni, hogy a terrorszervezethez tartóztak-e, vagy sem – mondta Földi László.

Úgy vélte, a hatóságok most tévedtek, és az Iszl Államnak dolgoznak azzal, hogy engedik a propagandát. A terrorszervezet közvetett módon mindig befolyásolja a gyilkosokat, viszont most már nem egyszerűen yilkosságokat fognak elkövetni, hanem önmagukat terroristának, az Iszlám Állam katonájának nevezik majd, ami még nagyobb problémát jelent – magyarázta.

A szakérő szerint, mivel Európa háborúban áll, így azokat, akik priusszal rendelkeznek és korábban külföldre utaztak, például az Iszlám Állam nevében harcolni, ki kell tiltani a kontinensről.

„Nagy tévedésnek” nevezte, hogy amíg ezek a személyek nem követnek el valamilyen merényletet, addig ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint a tisztességes embereket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »