Fokozzák a magyarországi tömegrendezvények védelmét és a francia érdekeltségek őrzését

Magyarországon nem emelkedett a biztonsági készültségi szint a nizzai terrortámadás miatt, de megerősítik a magyarországi francia érdekeltségek őrzését – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a köztévében.

A nizzai merénylet után összeült a terrorellenes koordinációs bizottság, amely értékelte az információkat, és úgy döntött, nem szükséges emelni a márciusban elrendelt közepes szintű terrorfokozatot – közölte Bakondi György. "Nincs olyan konkrét információ, amely Magyarország fenyegetettségi szintjét emelné" – tette hozzá.

Ugyanakkor döntés született arról, hogy a magyarországi francia érdekeltségek őrzését, biztosítását megerősíti a rendőrség és fokozzák a hazai tömegrendezvények védelmét.

A Belügyminisztérium pénteken azt közölte, tekintettel az újabb franciaországi terrorcselekmény elkövetési körülményeire, "ezeknek a rendezvényeknek a biztosítását kiterjesztett formában, azaz nem csak azok közvetlen helyszínén, a megnövelt rendőri létszám mellett technikai, műszaki eszközökkel, fokozott tűzszerész ügyelet biztosításával fogja végrehajtani a rendőrség". Hozzátették: a tömegrendezvények megközelítési útvonalán a rendőrség fokozottan járőrözik, egyes járművek mozgását pedig korlátozhatja.

A Terrorelhárítási Központ folyamatosan kapcsolatban áll a francia társszolgálatokkal, a kialakult helyzet elemzése, értékelése érdekében a terrorellenes koordinációs bizottság teljes ülést tart. A bevezetett intézkedések Magyarország, állampolgáraink és a hazánkban tartózkodók biztonságát szolgálják – zárul a tárca tájékoztatója.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »