Fokozódik a német szélsőbaloldali erőszak – Folyamatos támadás alatt az AfD

Fokozódik a német szélsőbaloldali erőszak – Folyamatos támadás alatt az AfD

Finanzen.net

Augusztus 30-án újabb jobboldali képviselőt ért inzultus, ezúttal Rajna-vidék-Pfalz tartományi parlamentjének AfD-s delegáltját szemelték ki a támadók. Ez csupán egy volt a pártot érő, egyre erőszakosabb támadások sorából, írja a Finanzen.net.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az AfD tagjai, képviselői, szimpatizánsai elleni lelki terror, ingatlanjaik megrongálása, vagy a képviselők tortával való megdobálása eddig sem volt ritka, ám a keddi incidenssel a szélsőbaloldali vandálok átléptek egy határt:

Most vertek össze először ilyen súlyosan szélsőjobboldalinak kikiáltott AfD-s politikust.

Augusztus 30-án Mainzban négy, lesből támadó férfi súlyosan bántalmazta Uwe Junge-t, a párt Rajna-vidék-Pfalz tartományi parlamentjébe delegált képviselőjét, aki a támadás következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett.

A tartományi választásokra készülő Mecklenburg-Elő-Pomerániában, ahol a közvélemény-kutatások szerint az AfD, a kormányzó CDU-t megelőzve, már a második legerősebb politikai párt, szintén erőszakba torkollott a kampány.

Az egyik jelölt, Matthias Manthei házát kövekkel dobálták meg. Itt kész szerencse, hogy nem történt tragédia, mivel az egyik “szeretetcsomag” a gyerekszoba ablakát zúzta be.

Augusztus 29-én a párt egyik vezető politikusa, Jörg Meuthen sem úszta meg sérülés nélkül a párt egyik, Rahmenben tartott választási gyűlését. Őt egy kőkeményre fagyott tortával dobták fejbe, annyi szerencséje volt, hogy a baloldali aktivista nem célzott valami jól, így nem történt komolyabb baja.

Az AfD közleménye szerint

“ijesztő a Németországban a párt ellen irányuló szélsőbaloldali agresszió idő közbeni fokozódása”.

A jobboldali alakulat a politikusok és a média bátorító passzivitását okolja az erőszakhullámért, ami szerintük a weimari időket idézi, és szégyen Németország számára.

Arról, hogy Németország miért tűri, illetve támogatja a szélsőbaloldal tombolását, ITT olvashatja korábbi írásunkat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »