Fogy a lakossági rezsitartozás

Fogy a lakossági rezsitartozás

Folyamatosan csökken a lejárt határidejű lakossági villamosenergia- és földgázszámlák értékének állománya, télen azonban több mint 40 ezerrel emelkedett azoknak a fogyasztóknak a száma, akik nem tudták teljesíteni a szolgáltatójuknál fennálló tartozásukat – írja a Magyar Idők.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a lap megkeresésére közölte: egy évvel ezelőtt több mint 18 milliárd, két éve pedig 22,6 milliárd forint volt az áramdíjak hátralékának összege, ez mostanra 17,6 milliárdra apadt.

Ezzel együtt a villamosenergia-szolgáltatójuknak tartoznak a legtöbben, összesen 949 ezren nem fizették be a számlájukat március elejéig.

A földgázszolgáltatóknak összesen 15,3 milliárd forinttal tartoznak. A lakossági földgázszolgáltatásnál tavaly tél végén az ideinél hárommilliárd forinttal volt nagyobb az elmaradás állománya, amely 2014 márciusában még mintegy 27,4 milliárd forintra rúgott.

A rezsicsökkentés ellenére ugyanakkor sokaknak továbbra is nehézséget okoznak a téli hónapok, vélhetően azonban a fűtési szezont követően ismét apadni kezd a befizetetlen számlák száma.

(MTI / hirado.hu)

 

The post Fogy a lakossági rezsitartozás appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »