Foglyul ejtett emberek a metróban, az ellenzék Tarlós fejét követeli

Foglyul ejtett emberek a metróban, az ellenzék Tarlós fejét követeli

Megint lehalt egy felújított metrószerelvény a reggeli csúcsforgalomban. Egy olvasónk arról számolt be, hogy a metrókocsi ajtaja nem nyílt ki a Nyugati pályaudvarnál. A vezető körülbelül egy percenként bemondta, hogy türelmet kér, majd 10 perc várakozás után közölte, hogy nem működik a vezérlés. Olvasónk elcsípett egy kijelentést arról is, hogy a szerelvény hátra fog tolatni, ám erre nem került sor. A vezető azt is bemondta, hogy végig fog menni a vonaton, és talán mechanikusan meg tudja oldani a kiszállást. 

Végül egy férfi érkezett, aki szólt az utasoknak, hogy az ajtó melletti piros kart kell elfordítaniuk, és így valóban kinyílt az ajtó. Olvasónk hozzátette: arról is hallott, hogy a Klinikáknál csak egy megállót közlekedett valamelyik metrópótló, majd leszállították az utasokat, mondván, elromlott a busz.

A Hír TV azt írja, a leállt metró utasainak egy része kézzel kezdte feszegetni az ajtókat.

A BKK Facebook-oldalán közölte, hogy járműhiba miatt egy szakaszon nem közlekedik az M3-as. A bejegyzést gyorsan ellepték a dühös hozzászólások. Több utas is arra panaszkodott, hogy nem kaptak megfelelő tájékoztatást a pótlással kapcsolatban, valamint hogy az autóbuszok is ritkán közlekedtek. A beszámolók szerint sokan azt kifogásolták, hogy ugyan a metrókat nem tudták rendesen megcsinálni, de stadionokra van pénz. Úgy tudni, egy másik szerelvény is elromlott, ez a Klinikák állomáson.

Hírdetés

http://mno.hu/

Nem ez volt az első kétségbe ejtő eset a hónapban: nemrég a Kálvin téren nemcsak a peron felé, hanem a másik oldalon is kinyíltak az ajtók, és csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem esett a sínek közé.

A péntek reggeli leállást követően a pártok is hangot adtak véleményüknek.

Az LMP feltette a kérdést, hogy „valóban orosz szakemberekkel, putyini hitelből” kell-e felépíteni egy veszélyes és drága atomerőművet, „ha az oroszokkal még egy metrókocsit sem képes rendesen felújíttatni a Fidesz”.A Jobbik felidézte, hogy a párt már márciusban követelte a meghibásodások kivizsgálását. „E hónap elején, amikor a felújított metrókocsinál váratlanul mindkét oldalon kinyíltak az ajtók és így közvetlen élet- és balesetveszélyes helyzet alakult ki, ismét magyarázatot követeltünk, de azóta sem kaptunk.” A Jobbik hozzátette, közel 70 milliárd forint adósságot varrtak a budapestiek nyakába, amiért a tisztességes adófizető állampolgárok értékelhető szolgáltatást, biztonságos és kulturált közlekedést nem, hanem csak több vagonnyi problémát kaptak, szó szerint.Az MSZP azt írta, ez már a sokadik probléma, amely azt bizonyítja, hogy Tarlós hazudott, amikor azt állította, az újnak mondott szerelvényekkel már minden rendben van. „Tarlós továbbra is felfelé nyal, lefele tapos. Sokkal fontosabb neki, hogy 2019-ben újra főpolgármester-jelölt lehessen, élvezve főnöke, Orbán Viktor támogatását, mint hogy a budapestiek életét és testi épségét megóvja. Tarlós Istvánnak, ha megvan még benne a becsület szikrája, le kell mondania, mert emberként, politikusként és városvezetőként is megbukott” – közölte a párt.A DK megjegyezte: még szerencse, hogy nem egy lángoló metrószerelvényen jelentkezett a hiba. „Itt a vége, Tarlós Istvánnak fel kell bontania az oroszokkal kötött szerződést és be kell nyújtania a lemondását” – közölték, hozzátéve: a főpolgármester láthatóan alkalmatlan a feladata ellátására, a metrós kudarcsorozata már nem „csak” a budapestiek közlekedését, hanem a napi félmillió 3-as metrón utazó életét veszélyezteti.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »