Fogadalommegújítás a kalocsai iskolanővéreknél

Fogadalommegújítás a kalocsai iskolanővéreknél

Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának rendi központjában szpetember 10-én különleges hálaadó ünnepség zajlott. István Katalin M. Veronika nővér 75, Kirchhofer Erzsébet M. Eleonóra nővér 65 éve tett először szerzetesi fogadalmat.

Rendtársaik és a meghívott vendégek jelenlétében szentmise keretében ünnepélyesen megújították fogadalmaikat, hálát adtak eddigi életükért és a kapott kegyelmekért. A szentmise főcelebránsa Rónaszéki Gábor atya volt.

A szentmise után az ünnepelteket meglepetés műsor fogadta. A Kollégium Tereziánum diákjai hangszeres zenével, énekkel, és irodalmi alkotással is kedveskedtek a megjelenteknek.

Dávid M. Bernadette nővérnek, a Társulat általános főnöknője köszöntötte az ünnepelteket: „Veronika nővér már nagyon korán felismerte hivatását, meghívását, akárcsak Kis Szent Teréz. A Szentlélek mindig vele volt, segítette a legnehezebb időkben is. Felismerte a sok-sok apostolkodási lehetőséget az egyházközségekben. Élete, mentalitása, határozottsága, példaértékű volt és marad.

Eleonóra nővér tanítása, nemcsak a német nyelv tudásának az átadását jelentette, hanem a diákok nevelésével is párosult, amit pontossággal és mindig gondos előkészülettel végzett. Megszívlelte, magáévá tette, és egész életében követte a rendalapítóik által kijelölt karizmát: a nevelést. Precíz, alapos munkájának, idegen nyelvből való fordításainak nagyon sokat köszönhet a társulatunk is.” – zárta beszédét Dávid M. Bernadette nővér.

Forrás és fotó: Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »