Fodor Gabriella szavainál nincs hatékonyabb kampány, mely a nemmel szavazásra buzdítana

Fodor Gabriella szavainál nincs hatékonyabb kampány, mely a nemmel szavazásra buzdítana

Az igen szavazat kiállás az európai értékek mellett és aktív fellépés az Orbán-rendszerrel szemben – mondta a Magyar Liberális Párt elnöke vasárnap Gyöngyösön, miután voksolt a kvótareferendumon.

A Fidesz-kormány az elmúlt egy évben több tízmilliárd forintból borzalmas, felháborító kampányt csinált, amelyben a segítségre szoruló menekülteket ellenségnek állította be – mondta Fodor Gábor.

Kifejtette: az emberiség, az emberség, a tolerancia és a szabadság kultúrájának képviselete azt is jelenti, hogy kinyújtjuk a kezünket azoknak, akik segítségre szorulnak.

Az igen szavazattal Európára és ezekre az értékekre mondunk igent – mondta Fodor Gábor, hozzátéve: az igen ugyanakkor kormányellenes szavazat is.

Aki azt akarja kifejezni, hogy elégedetlen az Orbán-rendszerrel, az igennel szavaz ma, mert ez a politikai cselekvés, míg az érvénytelen szavazat vagy az otthon maradás passzivitás – közölte.

Fodor Gábor úgy fogalmazott, ha kivesszük a szavazásra feltett kérdésből a kényszerbetelepítésre vonatkozó hazugságot, akkor marad a lényeg: azaz elismerjük-e, hogy az Európai Unió hozhat a tagállamokra nézve kötelező érvényű döntéseket.

Erre egyértelmű igen a válasz, hiszen azért léptünk be ebbe a közösségbe, hogy közösen hozhassunk a tagállamokra nézve kötelező döntéseket – hangsúlyozta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »