Focilázban égnek a kocsmák is az Eb ideje alatt

Focilázban égnek a kocsmák is az Eb ideje alatt

Sokan tekintenek közösségi élményként a meccsnézésre, az erdélyi és partiumi vendéglátóipari egységek pedig jókora hasznot húzhatnak ebből akár egyetlen televízió és kábeltévé-előfizetés beszerzésével, de sok helyen már évek óta több tévével és különleges akciókkal csalogatják a futball szerelmeseit.

-DBZOL20160614025_b

Nincs ez másként a Franciaországban zajló Európa-bajnokság idején sem. Csíkszeredában például számtalan hely közül válogathatnak azok, akik egy baráti sörözéssel is össze akarják kötni az esti meccsnézést, sőt egyes helyeken tippversennyel és egyéb kedvezményekkel várják a vendégeket.

A Fenyő Hotelben két helyiségben is várják a vendégeket, bent az épületben a bárnál lehet nyomon követni az eseményeket, továbbá a teraszon nyolc filagóriában plazmatelevíziókon nézhetőek a mérkőzések. Egy teraszi menüvel is készültek, amelyből a hasábburgonyával párosított burger a legnépszerűbb a szurkolók körében. Az 5t Kutya étterem és bár is várja a meccsnézőket, két televízión lehet nézni a mérkőzéseket bent az épületben, a házigazdák pedig sörkorcsolyát, sós házi süteményt, krumplipelyhet vagy mogyorót osztogatnak ingyenesen az innivaló mellé.

Az Orpheusz kávézó is biztosít meccsnézési lehetőséget, de nem a megszokott helyén, hanem a Mikó-vár udvarán. Projektorral vetítik a meccseket, és senkinek sem kell amiatt aggódnia, hogy esetleg akadozni fog az adás, mivel egy magyarországi szolgáltatóval kötöttek szerződést a minőségi közvetítés érdekében. Egy akciót is meghirdettek, minden negyedik sör után a következő a ház ajándéka. A Renegade Pubban három televízió áll a vendégek rendelkezésére az épület emeletén, valamint egy lent a bárnál. Egy tippjátékot is meghirdettek, amely által minden olyan vendég, aki helyesen jósolja meg az adott meccs eredményét, egy Pub koktélt kap ajándékba. Az Ólommadárban a kinti teraszon kivetítve követhető nyomon az összes mérkőzés. Ők is meghirdettek egy tippversenyt, a helyes eredmények eltalálói egy sörrel lesznek gazdagabbak.

Futball-lázban ég Nagyvárad is, ahol bár az esős napok csorbították a főtéri nagy kivetítő előtti meccsnézések sikerét, a bárosok nem panaszkodnak. Csáki István, a Bodega tulajdonosa szerint náluk igazi „drukkerhangulat” alakul ki az Eb-találkozók vetítésekor, vannak, akik kifestve érkeznek, hogy kedvenceiknek a romkocsma képernyői előtt szurkoljanak. A vetítéseket nagy teraszukon és bent is meg tudják oldani, így az időjárás nem befolyásolja a programot. Érdeklődésünkre jelezte, azt ugyan nem tudná megmondani, hogy a bár ismertebbé válásának vagy az Eb romániai és magyarországi érintettségének tudható-e be, de úgy tapasztalta, hogy több vendégük van most, mint két évvel ezelőtt, a világbajnokság idején.

A kolozsvári Highlife szórakozóhelyen is készültek az Eb-re, benti televízión követhetik figyelemmel a szurkolók a franciaországi mérkőzéseket. Az érdeklődés – mint az egyik pincér lapunknak elmondta – változó, nagyban függ attól, hogy éppen ki kivel játszik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »