Fizetés hetente? Szlovákiában nem nagyon van rá példa

Milyen lenne gyakrabban fizetést kapni? A bér kifizetésének gyakorisága általában a munkáltatótól függ. Az általánosan elterjedt gyakorlat szerint, a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottak havonta kapnak fizetést. Vannak más változatok is, mint a heti, vagy két heti fizetés, Szlovákiában azonban ezekre csak elvétve akad példa.

 

Az álláskereső weboldalak és közvetítő irodák az esetek többségében havi fizetést hirdetnek, heti bért viszont csak nagyon kevés munkáltató kínál. A Paylab.com felmérése szerint a szlovákiai munkáltatók mindössze 1 százaléka ad hetente fizetést alkalmazottainak, 68 százalékuk fizet havonta, és 26 százalékuk fizet évente.

 

„A heti fizetés nem csak Szlovákiában, de a világ legtöbb részén különlegesnek számít”, erősítette meg a felmérés eredményét Miroslav Dravecký, a Platy.sk munkatársa. A fizetés gyakoriságát a törvény nem szabja meg, tehát a munkáltatónak lenne mozgástere, csak nem használják ki.

 

Forrás: sme.sk

 

Külföldön gyakoribb a heti lebontás – de plusszkiadással jár

 

Az Egyesült Államokban a heti fizetésen kívül a két heti, vagy a félhavonta történő fizetés is számításba jön. Az utóbbi kettő között van némi különbség: egy évben félhavonta történő fizetésből pontosan 24 van, de két hetiből 26-27. Épp ezért könyvelési okokból a kétheti lebontást nem szeretik a vállalkozók, nem is kínálják fel az alkalmazottaknak.

 

A dolgozó hétköznapi emberek többsége ellenben üdvözölné a gyakrabbi fizetéseket – feltéve, hogy az nem csökkenti a bér nagyságát. Csakhogy erre, sajnos jó esély van. A gyakoribb pénzmozgás költségekkel jár a cég és a vállalakozó számára, és a túlórák illetve a szabadságok kiszámítása is bonyolultabbá válik. A több tucat embert foglalkoztató cégek pedig azzal érvelnek, hogy több irodai alkalmazottat kéne felvenniük a többlet papírmunka elvégzésére.

 

Forrás: aktuality.sk

 

Miért ilyen népszerű a havi fizetés?

 

A havi bér népszerűségének egyszerű gyakorlati okai vannak. A háztartások több kiadása is havonta jelenik meg – gáz, áram, mobiltelefonok, biztosítások, stb. – ezért lélektani szempontból a szakértők előnyösebbnek tartják a havi fizetést.

 

A heti bér szószólói szerint azoknak a munkásoknak kifejezetten előnyös lehet a heti fizetés, akik kevésbé tudják beosztani pénzüket. Ők így minden héten pénzhez jutnak, amiből mindennapi kiadásaikat fedezni tudják.

 

Persze a háztartások oldaláról azt is figyelembe kell venni, hogy ha egy háztartásban két kereső is van, kifejezetten előnyös lehet, ha egyikük hetente kap fizetést – épp a fenti okok miatt.

 

 

eTrend.sk

Nyitókép: pravda.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »