Fiúkat erőszakoltak meg a bevándorlók irányította calais-i sátortáborban

Rengeteg fiatalkorú fiút erőszakoltak meg az angol-francia határnál felállított, bevándorlók irányította calais-i sátortáborban, a dzsungelben. A segélyszervezetek tehetetlenek, az önkéntesek szerint több ezer egyedül utazó gyermekkel történhet meg Európa-szerte a “dzsungeli erőszak”.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az elmúlt hat hónap alatt számos 14 és 16 év közötti fiatalt kellett ellátniuk a Calais mellett munkálkodó önkénteseknek – írja az Independent, aki tudósítókat küldött a sátortáborba a kiskorúak helyzetének felmérésére.

Az összes fiút idősebb táborlakók bántalmazták, panaszaikat orvosi vizsgálatok is bizonyítják. Négy esetben annyira súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy műtétre volt szükség, azonban csak egyikük volt hajlandó kórházba menni, a többiek bosszútól tartva és szégyenérzetük miatt visszautasították a hosszú távú orvosi ellátást.

Már az Europol is felfigyelt a kíséret nélkül utazó gyermekre leselkedő veszélyekre: a bűnüldöző szervezet szerint hatalmas a kockázatot vállalnak, legtöbbször szexuális kizsákmányolás áldozataivá válnak. Csak januárban 10 ezer egyedül utazó gyermek tűnt el szerte Európában.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »