Fischer Iván a „törvények felett áll”?

Villámcsődületre nem, de szabadtéri koncertre közterület-foglalási engedélyt kell kérni, így ha a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) szombaton koncertet ad a Vörösmarty téren, az azt jelenti, hogy Fischer Iván a törvények felett áll – írta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-nek.

A közleményben megemlítik: az RTL Klub csütörtöki híradója szerint a Budapesti Fesztiválzenekar szombaton koncertet ad a Vörösmarty téren. „Szóba sem került”, hogy a zenekar közterület-foglalási engedélyt kérne a szabadtéri koncertre, „ezek szerint Fischer karnagy úr szabályok betartásával nem bíbelődik” – fogalmaztak.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a BFZ-t, amely nem a főváros intézménye. Két nappal később Fischer Iván, a zenekar zeneigazgatója videoüzenetben nehezményezte, hogy a döntés szezon közben, előzetes egyeztetés nélkül született. Közölte továbbá, hogy – amellett, hogy a támogatás csökkentése miatt számos koncertet kell lemondaniuk – szombaton Budapest egyik terén zenés villámcsődületet tartanak, amelyre Tarlós István főpolgármestert is várják, hogy „ott magyarázza el a szerintünk felelőtlen döntés célját, értelmét”. Az ATV-ben ugyanazon a napon úgy fogalmazott: a döntéssel „Budapest vezetése kiásta a csatabárdot”.

Szerdán a főpolgármester közleményben úgy reagált: ha Fischer Iván „nem képes befejezni a követelőző hisztériát, fenyegetőzést és zavarkeltést, úgy át kell gondoljuk a támogatását”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »