Finnország "példát mutat" iszlamizálásból

Finnország a menedékkérők uniós tagállamok közötti elosztására vonatkozó kvótában meghatározott létszámnak több mint egyharmadát fogadta be eddig – jelentette szerdán az Yle finn közszolgálati televízió.

Az észak-európai országba a múlt héten Olaszországból repülőgépen hetven bevándorló érkezett, többségük még véletlenül sem szíriai, hanem eritreai (nekik már nehezebb szíriainak hazudni magukat – a szerk.).

A menekültnek hazudott megszállókat a dél-finnországi Lappeenranta egyik befogadóközpontjában helyezték el, ahonnan folyamatosan osztják el további településekre őket.

Finnország korábban a migránsok EU-n belüli elosztásának keretében 2078 Olaszországba, illetve Görögországba belépett menekültkérő befogadására vállalt kötelezettséget. Eddig 750-en érkeztek, ami a tervezett létszám 36 százaléka.

Az országba ezen kívül 2015-ben önállóan 32,5 ezer betolakodó érkezett, többségében Irakból. Két évvel ezelőtt a jövevények száma még négyezer volt. Idén több mint négyezren érkeztek ugyanilyen szándékkal. A hatóságok szerint a "menekültek" ellenőrzés nélküli érkezése megszűnt, a helyzet normalizálódott.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »