Figyelmeztetés: felhőszakadás és jégeső érkezhet

Tizenkét megyére adtak ki figyelmeztetést hétfőre felhőszakadás miatt – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Azt írják, hétfőn a Nyugat-Dunántúlon csak kevés napsütés lehet, másutt több órára kisüt a nap, de a középső országrészben a nap folyamán egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Eleinte a Dunántúlon, később a középső területeken is több helyen várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Éjszaka nyugaton fokozatosan csökken a felhőzet, másutt több lesz a felhő, főként a középső országrészben alakul ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. A hőmérséklet délután 19 és 25, késő este 13 és 18 fok között valószínű.

http://mno.hu/

Éjjel átmenetileg nyugodtabb lesz az idő, kevesebb helyen és főként délen fordulhat elő zivatar, majd kedden ismét több helyen alakulhat ki villámtevékenység – teszik hozzá.

Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »