Figyelmeztetés a Közel-Keletről: a végén ugyanúgy menekülhetünk a béke vallása elől, mint egy ideje nekik kell

Figyelmeztetés a Közel-Keletről: a végén ugyanúgy menekülhetünk a béke vallása elől, mint egy ideje nekik kell

Beer Miklós váci római katolikus megyéspüspök és Fabiny Tamás evangélikus püspök közös videóüzenetben biztosította támogatásáról az úgynevezett menekülteket.

Nos, egy dolog a televízión keresztül muszlimokat látni, és egy másik dolog mellettük élni, és róluk közvetlen tapasztalatot szerezni. Ez utóbbival kapcsolatban forduljunk két közel-keleti keresztény egyházfihoz, és nézzük meg, hogy ők milyen tanácsot adtak Európa népeinek!

2011-es interjújában Damian püspök erre figyelmeztetett:

Biztosíthatom önöket, hogy ha az ember félrenéz, és semmit nem tesz, akkor ami velünk Egyiptomban történik, egy napon ugyanaz lesz a helyzet önökkel is az anyaországukban [Németországban]. Ha nem tanulunk a történelmünkből, hamarosan önök következnek. És ezt vegyék komolyan (…) Valamikor mi voltunk az urak a hazánkban, a saját országunkban. Manapság azért harcolunk, hogy élni és túlélni tudjunk. Gondoljanak a népességgyarapodási ívre! A népességgyarapodási ív önmagában a mutatója annak, hogy ha ezt így folytatjuk, akkor egy napon kisebbség leszünk a saját országunkban. És látjuk, hogy az iszlám hogyan reagál, amikor hatalomban és többségben van, és hogy az iszlám hogyan reagál, amikor kisebbségben van. Tehát figyelmeztetek: vegyék a helyzetet komolyan! My story is your story. Az én történetem az önök története. A keresztény múltam az önök gyökere, az önök kereszténysége. Tanuljanak a mi történelmünkből, tanuljanak a helyzetünkből, tekintsenek a jövőbe, és a jövő ma kezdődik. Ezért emelek szót és mondom, hogy nem szabad félrenéznünk, hanem együtt kell cselekednünk, és gyerekeinknek egy biztonságos országot kell kínálnunk, és gyerekeink részére olyasmit kell tennünk, hogy a saját országukban ne bánjanak velük másod- vagy harmadrendű polgárokként vagy csekélyebb értékű emberekként.

Hírdetés

 Az iraki Moszulban a kereszténység kezdete óta, tehát már jóval a muszlim hódítás előtt jelentős keresztény lakosság élt. Amikor 2014-ben az Iszlám Állam harcosai bevonultak a városba, a keresztényeknek menekülniük kellett. 

Közöttük volt Amel Nona, Moszul kaldeus katolikus érseke, aki erre figyelmeztetett:

A mi szenvedésünk ma az előjátéka annak, ami az önök, európaiak és nyugati keresztények szenvedése is lesz a közeljövőben. (…) Elvesztettem az egyházkerületemet. Apostoli hivatalom tényleges helyét iszlamista radikálisok foglalták el, akik minket áttértként vagy halottként akarnak tudni. Azonban a közösségem még életben van. (…) Kérem, próbáljanak megérteni minket! Az önök liberális és demokratikus elvei itt semmit nem érnek. Újfent át kell gondolniuk a mi realitásunkat a Közel-Keleten, mert önök az országaikban egyre növekvő számú muszlimot fogadnak be szívélyesen. Önök szintén veszélyben vannak. Erős és bátor döntéseket kell hozniuk a saját elveikkel való ellentmondás árán. Önök azt gondolják, hogy az emberek mind egyenlők, de az nem igaz. Az iszlám nem mondja, hogy az emberek mind egyenlők. Az önök értékei nem az ő értékeik. Ha ezt idejében nem értik meg, annak az ellenségnek az áldozatává fognak válni, akit szívélyesen az otthonukba fogadtak.

 Zárszó

Aki nem tanul a történelemből, arra ítéltetik, hogy újra átélje azt. Éppen ezért kérem az olvasókat, hogy vegyék a fáradtságot családtagjaik, különösen gyerekeik, valamint ismerőseik tájékoztatására azzal, hogy ezt a hírt, valamint a kapcsolódó anyagot megosztják velük.

Hidra – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »