Figyelemelterelés Orbánék népszavazása

Az LMP figyelemelterelésnek tartja az október 2-i népszavazást, amely az ellenzéki párt szerint nem old meg semmit, csak egy hatalomtechnikai játszma a kormány részéről.

Gerstmár Ferenc, az LMP rendészeti szakszóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány közpénzt nem sajnálva győzködi az embereket arról, hogy a jövőben brüsszeli bürokraták dönthetnek, hány bevándorlót telepítenek Magyarországra a magyar Országgyűlés megkérdezése nélkül, és ez a népszavazással megakadályozható.

Hatalomtechnikai játszma

Az LMP szerint ugyanakkor a „figyelemelterelő referendum” valójában nem old meg semmit, sem Magyarország, sem Európa, sem a menekültek, sem az elhagyott országok problémáit, csak egy „hatalomtechnikai játszma” a kormány részéről – fogalmazott a politikus. Hozzátette: a népszavazással nem jutunk előrébb az egészségügy, az oktatás és a bérfelzárkóztatás ügyében sem.

Gerstmár Ferenc az LMP nevében felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, ismerje el felelősségét abban, hogy az Európai Unió nem tudott megoldást kínálni a migrációs problémákra. Az LMP rendészeti szakszóvivője szerint a magyar kormány nem képviselte hatékonyan a nemzeti érdekeket Európában, a „széthúzásért dolgozott és nem az együttműködésért”.

Elutasítják a gazdasági szankciókat

Gerstmár Ferenc közölte: az LMP támogatandónak tartja a közös európai határvédelem és a közös európai hadsereg megteremtését, valamint egyetért azzal, hogy bevándorláspolitikáról szóló döntéseket tagállami hatáskörben kell meghozni, és elutasít minden olyan kezdeményezést, amely gazdasági szankciók bevezetésével akarja kieszközölni a kötelező kvóták rendszerét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »