Fideszes politikust perel be a Jobbik

A Jobbik szégyenteljesnek tartja, hogy „a Fidesz korrupt politikusai” nem mernek az érintettek szemébe nézni, bátorságuk csak a sajtón keresztül történő üzengetésekig terjed. Az ellenzéki párt a fideszes Bánki Erik hétfői sajtótájékoztatójára reagálva jelezte: az ott elhangzott rágalmak miatt jogi úton vesznek elégtételt.

A Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az offshore-ozó Horváth Zsolt, Kerényi János és Andy Vajna pártjának szóvivője saját sajtótájékoztatójáról menekült el, mikor az egyik megrágalmazott szembesíteni kívánta őt hazugságaival.

Ma Bánki Erik még tovább ment, már egyenesen „pénzek parkoltatásával és Magyarországra irányításával” rágalmazza meg a Jobbikot – közölték, hozzátéve: a bíróságról Bánki Eriknek nem lesz olyan könnyű elmenekülnie, mint a múlt héten Halász Jánosnak.

Ezeket mondta Bánki

A Fidesz szerint az ellenzék tele van offshore-ügyekkel, és éppen azok kezdeményeztek parlamenti vitanapot erről a jelenségről, akikről hétről hétre derülnek ki újabb információk. Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ellenzéki kezdeményezésű, az offshore-ellenes fellépéshez szükséges intézkedésekről szóló hétfő délutáni országgyűlési vitanap előtt tartott sajtótájékoztatót.

„Lebukott már az MSZP, a DK, a Jobbik, és most kiderült, hogy az Együtt körül is újabb offshore-botrány van, hiszen az Együtt egyik legnagyobb támogatója éppen panamai bejegyzett székhellyel rendelkezik”

– mondta a kormánypárti képviselő. A Fidesz mindezzel szemben 2010-ben megkezdte az offshore cégekkel szembeni küzdelmet – közölte. Példaként hozta, hogy az alaptörvényben rögzítették: az állam ismeretlen hátterű cégekkel nem köthet semmilyen szerződést a magyar nemzeti vagyon átruházásáról, működtetéséről. Ilyen cégek költségvetési támogatást sem kaphatnak.

Bánki Erik reméli, hogy egységes európai álláspont is lesz a kérdésben, ám nincs meggyőződve az Európai Bizottság elkötelezettségéről, mert a testület elnöke, Jean-Claude Juncker éppen egy offshore-paradicsomnak számító ország, Luxemburg miniszterelnöke volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »