Fideszes módi: egyetértünk, de nem szavazzuk meg

Az előzetes tervek szerint hétfőn, 9:30 órától tárgyalta volna az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága Sneider Tamás és Kepli Lajos Az azbesztmentesítéssel kapcsolatos intézkedések bevezetéséről (H/9587) szóló határozati javaslatát, ám a bizottság nem volt döntésképes, ezért Sallai R. Benedek bejelentette, hogy kis késéssel kezdődik az ülés.

Mintegy negyed óra elteltével megérkezett egy csésze kávéval Manninger Jenő fideszes honatya, így megkezdődhetett az ülés. Sneider Tamás ismertette a jobbikos javaslatot, több szempontból megvilágítva a témát. Az azbeszttel szennyezett illegális szemétlerakók felszámolását, az azbeszt okozta megbetegedések utáni kártérítések ügyét, illetve a rendelkezésre álló EU-s források lehívását is említve az érvek sorában.

Sallai R. Benedek (LMP) bizottsági elnök megköszönte a javaslat benyújtását, annak méltatásában egyenesen úgy fogalmazott, szégyelli, hogy azt nem ő jegyzi. Sallai kijelentette, maga részéről, illetve a tárgysorozatba vétel esetén az LMP részéről is támogatni fogják a javaslatot.

Turi-Kovács Béla és Bencsik János fideszes képviselők is hozzászólásra jelentkeztek, egyetértettek a téma felvetésével, ugyanakkor Turi-Kovács a forrásmegjelölést hiányolta, míg

Bencsik úgy fogalmazott, hogy bár egyetért a javaslattal, de tartózkodni fog…

Végül egy támogató szavazat (Sallai R. Benedek) és 7 tartózkodás mellett, a szavazatot elvetették. Érdekes, hogy Dankó Béla (Fidesz) és Varga Gábor (Fidesz) is úgy szavazott, hogy az ülésen nem vettek részt. Dankót Turi-Kovács, Vargát pedig Bencsik helyettesítette.

Olvasóinkat azonban óva intjük attól, hogy egy munkatársat kérjen meg a helyettesítésre, ezt ugyanis az Országgyűlés bizottságai kivételével mindenhol figyelmeztetéssel, majd kirúgással honorálják.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »