Fideszes képviselő házánál halt meg egy közmunkás

Fideszes képviselő házánál halt meg egy közmunkás

Kedden szívinfarktus miatt riasztották a mentőket egy kiskörei ingatlan elé, de már késő volt: a férfi, aki közmunkásként dolgozott, visszaadta lelkét a teremtőnek. A helyszín viszont kérdéseket vetett fel.

Az Alfahír helyiektől úgy tudja, N. J. munkaidőben lett rosszul. Ugyanakkor azt is mondták, hogy a mentőket mégis az egyik kiskörei fideszes önkormányzati képviselő, Fejes Lőrinc lakhelyéhez kellett riasztani. Mivel a pletykák egybevágnak azzal a több más településen is tapasztalt esettel, melyek során politikusok ingatlanjainál dolgoztak közmunkások, utánajártunk az ügynek – bár érhetetlen módon falakba ütköztünk.

A kapocs

Érdekes egybeesés, hogy Fejes Lőrinc a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak (röviden: KÖTIVIZIG) dolgozik, azon belül ő a Kiskörei Szakaszmérnökség vezetője. A közmunkások, akik közé az elhunyt N. J. is tartozott, pedig nem az önkormányzat, hanem szintén a vízügyi igazgatóság alkalmazottjai.

Megkeresésünkre éppen ezért továbbított minket a KÖTIVIZIG-hez Kisköre polgármestere, Magyar Csilla is, aki közölte: mivel a közmunkások nem alájuk tartoznak, az általa is hallott pletykákkal pedig nem foglalkozik, ezért nyilatkozni csak annyit tud, hogy egy nagyon rendes embert vesztett el a település.

A munkáltató hallgat

Az ügy tisztázása érdekében természetesen megkerestük a KÖTIVIZIG-et is, hiszen nekik pontosan tudniuk kell, közmunkásaik mikor, mit és hol csinálnak munkaidőben. Nagy Réka sajtóreferens ugyanakkor kategorikusan elzárkózott a válaszadástól, semmilyen erre irányuló kérdésünkre nem volt hajlandó válaszolni azon kívül hogy elismerte, tudnak az esetről.

Bár az Alfahír úgy értesült, a mentőket a képviselő ingatlanának kerítésén belül látták a környéken lakók, megkeresésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: eredetileg egy közterületi rosszulléthez riasztották a mentőket, ahol egy férfi újraélesztését kísérelték meg, sajnos sikertelenül. A halál okát egyébként szakértői vizsgálat tisztázhatja, jegyezte meg Győrfi.

Válasz nélkül

Mivel szerettünk volna utánajárni az igazságnak, valamint elejét venni bármilyen igaztalan pletyka terjedésének, szerdán többször próbáltuk elérni Fejes Lőrinc képviselőt is. Az Áder János köztársasági elnök által 2013-ban Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett fideszes politikust ugyanakkor sem a vízügyes telefonszámán, sem az általunk ismert mobilszámán nem értük el, írásbeli megkeresésünkre pedig egyelőre nem kaptunk választ. Így hiába kérdeztük meg, az ő kertjében dolgoztak-e a közmunkások akkor, amikor a tragédia történt, cáfolatot eddig nem kaptunk.

Várjuk továbbá a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság reagálását is, amit legkésőbb csütörtök reggelre ígértek az Alfahír számára. Amint a kért információkat megkapjuk, cikkünket frissítjük.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »