Fideszes és jobbikos győzelem is volt a vasárnapi időközin

Kilenc településen tartottak időközi önkormányzati választást. A voksolás mindenütt rendben zajlott.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon Balogh Gyulát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek. A 3583 választásra jogosult lakos közül 1337-en adták le szavazatukat, ebből 12 volt érvénytelen. Balogh Gyulára 1082-en szavaztak, a polgármesteri tisztségért függetlenként induló, de a Jobbik Magyarországért Mozgalom által támogatott Deák Eszter 218, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Juhász Katalin 25 voksot kapott. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi polgármestere, Kovács Mihály (Abádszalókért Egyesület), aki 2010 óta töltötte be hivatalát, február közepén lemondott, távozása okáról nem kívánt nyilatkozni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon Földi István, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást. Az önkormányzati választást azért kellett megtartani a 2800 lelkes településen, mert a Barkaszi Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester vezette képviselő-testület január 28-án feloszlatta magát.

A Pest megyei Pilisszentivánon a független Poppréné Révay Gyöngyit választották polgármesternek vasárnap. A településen azért kellett választást kiírni, mert az előző polgármester január végével lemondott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Karos polgármestere Dakos János független jelölt lett. Az időközi önkormányzati választást azért írták ki, mert a település korábbi vezetője, a független Torma Gábor lemondott tisztségéről.

Karancslapujtő polgármesterévé a független Baksa Sándort, a jelenlegi alpolgármestert választották meg vasárnap; az időközit az előző településvezető lemondása miatt tartották a Nógrád megyei községben.

A Fejér megyei Jenő község polgármesterének Klimáné Kerekes Ildikó független jelöltet választották. Az időközit azért kellett kiírni, mert az eddigi polgármester, a tisztséget 1998 óta betöltő Varga István (független) január végén lemondott.

A Baranya megyei Palé polgármesterévé Markóné Héder Tímea független jelöltet választották. Itt az időközit azért kellett kiírni, mert a település korábbi független polgármestere, Pintérné Magyar Mária – egészségi okokra hivatkozva – február elsején lemondott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »