Fidesz: Vona mindenre képes a hatalomért

A Fidesz-frakció szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke “a hatalomért és pénzért mindenre képes”, most a népszavazás ügyében tagadja meg korábbi politikáját.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált pénteki közleményében, hogy Vona Gábor a nap folyamán sajtótájékoztatón azt mondta: megkésett, drága és bizonytalan eszköznek tartja a kormány által kezdeményezett kvótaellenes népszavazást, szerinte az időszerű, ingyenes és biztos megoldás az lenne, ha az alaptörvényben rögzítenék a betelepítési kvóták elutasítását.

A Fidesz-frakció közleményében azt írta: Vona Gábor “egyik pillanatról a másikra cserélgeti szövetségeseit és elveit”. Felhívták a figyelmet: az ellenzéki párt elnöke tavaly novemberben még népszavazást követelt a kvótáról, és azt mondta, hogy “Magyarországnak egyértelműen és hathatósan kell megüzennie Brüsszelnek, hogy nem kér a kötelező kvótákból, ezért lenne szükség ügydöntő népszavazás kiírására”.

Hozzáfűzték: Vona Gábor azt is mondta, hogy “az aláírásgyűjtés, illetve az Európai Bírósághoz benyújtott kereset nem elegendő, ugyanis egy népszavazás a következő évtizedek magyar kormányait is kötelezné a népakarat betartására”.

Álláspontjuk szerint Vona Gábor, amikor “a baloldalhoz hasonlóan” a népszavazást támadja, akkor “Brüsszel megrendelését teljesíti”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »