Fidesz: tisztázzák a Ligetvédők, hogy mi a céljuk!

Szerdán kora este kiadott közleményében arra szólította fel a Ligetvédőket a Fidesz, hogy mielőbb tisztázzák, mi is “a valódi célja a Városliget megvédésének”.

Mint az köztudott, a szerdai rendőri szemle során kábítószergyanús anyagmaradványokat és eszközöket találtak. Felmerül a kérdés, hogy az aktivisták – emberek jóhiszeműségét kihasználva – valójában nem is a környezetért aggódnak, hanem egy drogtanyáért – írták.

A kormánypárt közleménye szerint a zöldfelületért felesleges aggódniuk a demonstrálóknak, “ezt ők is tudhatják”; a felújítást követően a Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz – a főváros legszebb parkjává válik. A parkban csökken a betonfelület, a zöldterület nagysága nő, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják.

A rendőrség nem sokkal korábban azt közölte honlapján: miután átadták a területet a bontást végző cégnek, a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. A helyszínen kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak és foglaltak le, a BRFK pedig büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »