Fidesz: miért hazudott Varju, "Gyurcsány jobbkeze"?

A Fidesz választ vár arra a kérdésre, hogy Varju László, a DK alelnöke miért “hazudott éveken át” valós anyagi helyzetéről, és “mit rejteget még”?

A DK az MTI-nek szerdán küldött közleményében írt arról, hogy a sajtóban megjelent hírek alapján 2015 előtt Varju Lászlónak volt olyan, tulajdonában levő cég, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában.

“Ezzel hibát követett el. A nyilvántartási hibát az idei év elején korrigálta. Ugyanakkor a DK alelnöke kijelenti, hogy minden vagyonáról és bevételéről beszámolt” – közölte a párt.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-nek az ügyre reagálva úgy nyilatkozott: “újabb baloldali trükközésre derült fény”, Varju László, “Gyurcsány jobbkeze” vagyonnyilatkozataiban éveken át “eltitkolta valós anyagi helyzetét és cégeit”.

A DK alelnöke azt a hamis képet próbálta fenntartani, hogy szinte semmije nincs, miközben több jövedelmező és vagyonos cége volt – fogalmazott a szóvivő.

Halász János hozzátette: nem ez az első eset a baloldalon, hogy egy politikus tudatosan megpróbál eltitkolni valamit.

A baloldal – mondta a frakciószóvivő – tele van korrupciós ügyekkel. Megjegyezte, hogy Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes több száz millió forintot rejtett el külföldi bankszámlákon, és Juhász Péter, az Együtt politikusa “sem tud elszámolni vagyoni helyzetével”, “egy rózsadombi luxuslakást bérel, miközben a magyar emberektől vár adományokat saját kiadásainak fedezésére”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »