Fidesz: mielőbb szükség van a népszavazásra

Mielőbb szükség van a kényszerbetelepítés elleni népszavazásra, mert “Brüsszel újabb és újabb trükköket eszel ki” – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az MTI-nek arra reagálva, hogy előző nap megtámadták az Alkotmánybíróságon (Ab) a referendumot elrendelő parlamenti határozatot.

Halász János úgy fogalmazott: “nem tudjuk, ki támadta meg az Országgyűlés döntését, de azt tudjuk, hogy a baloldali pártok voltak azok, akik többször is megtámadták a Kúria határozatát”.

Ennek szerinte egyetlen oka van, az, hogy “a baloldal bevándorláspárti, bevándorláspárti politikát folytat”. A baloldal nem támogatta sem a migrációs törvények szigorítását, sem a határzár építését, sem a határok védelmét, és a népszavazást is támadják – mondta a Fidesz-frakció szóvivője.

Pedig a referendumra minél előbb szükség van, mert “Brüsszel újabb és újabb trükköket eszel ki”. “Népszavazás kell, tiszta vizet kell önteni a pohárba” – hangsúlyozta a politikus.

Halász János szerint Brüsszel nem dönthet a magyar emberek feje felett, a magyaroknak kell eldönteniük, kivel akarnak együtt élni.

Bitskey Botond, az Ab főtitkára kedden az MTI érdeklődésére annyit mondott: a népszavazást elrendelő parlamenti döntést bárki megtámadhatja az Ab-n, jelen esetben egy magánszemély volt az indítványozó.

Az anonimizált indítvány az Ab honlapján olvasható. A testület soron kívül jár el, a jogszabály szerint az Ab-nek 30 napja van az indítvány elbírálására.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »