Fidesz: komolytalan a baloldal kezdeményezése földügyben

Komolytalannak, nyári politikai akciónak minősítette a baloldal népszavazási kezdeményezését az állami földek értékesítésének tilalma ügyében a Fidesz-frakció szóvivője.

Halász János az MTI-nek azt követően beszélt erről kedden, hogy Gőgös Zoltán szocialista politikus leadta a népszavazás kezdeményezéséhez szükséges aláírásokat a Nemzeti Választási Irodán.

A Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője kijelentette: a baloldali kezdeményezők két-három hónap alatt gyűjtöttek össze valamivel több mint 200 ezer aláírást, míg a Fidesz ugyanennyi idő alatt kétmillió támogató aláírást kapott az unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozóktól.

A kormánypárti politikus szerint ebből is látszik, hogy a magyar emberek a legsúlyosabb kérdésnek a bevándorlást és a kényszerletelepítést tartják, erről akarják elmondani a véleményüket.

Az aláírások érvényességét a választási szerveknek még ellenőrizniük kell – mutatott rá, emlékeztetve, hogy a baloldal legutóbbi indítványa, a Kész Zoltán független képviselő által az állami cégek bérplafonja ügyében kezdeményezett népszavazásához nem sikerült összegyűjteni a szükséges támogatást.

Halász János leszögezte: a Fidesz az országot érintő igazán fontos kérdésekkel foglalkozik, míg a baloldal nyári politikai akciókat folytat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »