Fidesz-kampány, rasszista felhangon

Fidesz-kampány, rasszista felhangon

Rasszista felhangja lett a Fidesz népszavazási kampányának.

Simonka György mezőkovácsházi fórumán fehér európai kultúráról beszélt és azt hangoztatta, hogy nem szeretné, hogy kislánya 15-20 év múlva egy muszlim férfi harmadik felesége legyen. Az országgyűlési képviselő neve a szintén fideszes Mengyi Roland korrupciós ügyével összefüggésben tűnt fel a napokban, az LMP szerint ugyanis az egyik Simonkához köthető civil szervezet is a Voldemort-ügyben érintett pályázatíró céggel dolgoztatott.

„Megkérdezzük Európában bárkitől, hogy szerintük az európai kultúra, az európai civilizáció milyen pilléreken, milyen alapokon nyugszik és ha ezt össze kellene foglalni egy vagy kettő szóban, akkor szerintem kettő szóban össze lehet foglalni: keresztényi és fehér. Mert Európának a civilizációja a keresztényi kultúrára és a fehér alapokra épült. Ezt most egész Európában éppen lecserélik” – hangsúlyozta Simonka György.

Szimpla leegyszerűsítés

A Fidesz alelnöke szerint Simonka György csak leegyszerűsítette a kampány hevében a párt álláspontját. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a kormánypártok már régóta hangsúlyozzák, hogy azt szeretnék: Magyarországon a magyarok és az itt évszázadok óta őshonos népek éljenek együtt.

„A kampány utolsó napjaiban a világon mindenhol előfordulnak leegyszerűsítő állítások. Mi sokszor elmondtuk, hogy a mi célunk az európai kultúra védelme. Azt szeretnénk ha Európában a nemzetek megmaradnának. Nemzetek Európáját szeretnénk és ezen belül szeretnénk, ha Magyarországon is magyarok, illetve a velünk évszázadok óta élő őshonos nemzetiségek élnének együtt, akik szintén a politikai nemzet tagjai” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Terelés?

A Simonka György gyanús üzleteiről beszámoló Hadházy Ákos úgy véli: a fideszes politikus fehér európai kultúráról szóló szavainak az a célja, hogy elterelje a figyelmet az uniós pénzek szervezett lenyúlásáról.

„Azt hiszem amikor bőrszínről beszélünk, ennek egy célja van, hogy elterelje a figyelmet arról a hatalmas államilag szervezett csalássorozatról ami az EU-s pénzek ellopását jelenti, tehát Simonka úr tegnapi fóruma egy nagyon emblematikus dolog” – mondta Hadházy Ákos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »