Fidesz: az MSZP mindig csak elvett a nyugdíjasoktól

A Fidesz szerint az MSZP mindig csak elvett a nyugdíjasoktól.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a szocialisták elnök-frakcióvezetőjének nyilatkozatára reagált. Tóbiás József kijelentette: az MSZP megalázónak és méltánytalannak tartja a kormány jövő évre vonatkozó 0,9 százalékos nyugdíjemelési javaslatát, amely átlagosan ezer forinttal emelné az idősek juttatását.

A Fidesz közleményében azt írták, hogy kormányzásuk alatt a szocialisták elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, be akarták vezetni a havi 16 ezer forintos nyugdíjadót, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, a nyugdíjasok megélhetését pedig rezsiemeléssel és az élelmiszeráfa megduplázásával “tették keservessé”.

Úgy folytatták: a Fidesz kormányzása alatt garantált a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése, és minden évben emelték az idősek juttatását. A nyugdíjak vásárlóereje az alacsony inflációnak köszönhetően nő, a jövő évi nyugdíjemelés mértéke szintén a tervezett inflációhoz igazodik – tették hozzá.

A nyugdíjasok kevesebbet fizetnek az áramért, a gázért, a távhőért, a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével pedig újabb tízezreket spórolhatnak meg – olvasható a közleményben.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »