Fidesz: az MSZP megalázó béreket adott

A Fidesz szerint a szocialisták nyolcéves kormányzásuk alatt “megalázó bérekkel szúrták ki a dolgozók szemét”.

A nagyobbik kormánypárt pénteki közleményében – amelyet az MTI-hez is eljuttatott – a szocialista Tóth Bertalan szavaira reagált, aki pártja biztos megélhetést célzó négypontos csomagját ismertette.

A szocialisták mindig homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták annak, mint amit megígértek – közölte a Fidesz. Nyolcéves kormányzásuk alatt 50 ezerről mindössze 73 500 forintra emelték a minimálbért, növelték a családok, a dolgozók, a kis- és közepes vállalkozások adóját, elvettek egy havi nyugdíjat, duplájára emelték az élelmiszeráfát és az áram árát, háromszorosára a gázét.

Emlékeztetnek: a minimálbér emelésével 2018-ra a 2010-es 73 500 forintról 138 ezer forintra nő. Európában a legalacsonyabb, 9 százalékos társasági adót vezet be a kormány, a kisvállalkozói kedvezményt duplájára emelik, a munkáltatói járulékokat jövőre öt, majd 2018-ban további két százalékkal csökkentik.

A Fidesz emellett rezsicsökkentést hajtott végre, radikálisan csökkenti a legfontosabb élelmiszerek áfáját, növeli a nyugdíjak vásárlóerejét és a mostani béremelésekkel további nyugdíjemelésre van lehetőség – tették hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »