Fidesz-alapító fasiztázta le a kormány menekültpolitikáját

Az egykori Fidesz-alapító Kardos József szerint az, ahogy a jelenleg kormányzó párt kezeli a menekültkérdést, nem más, mint népbutítás. Szájer József egykori kampányfőnöke szerint korábbi társai visszavezetik az országot a félelembe.

„Eddig is sokszor lett volna okom a kifakadásra, de a menekültkérdés kormányzati kezelése miatt már tényleg muszáj megszólalnom. Mert ez nettó fasizmus, agymosás és népbutítás. Hogyan történhetett meg ez a plakátkampány? Hogyan lehet megbélyegezni egész népcsoportokat?” – nyilatkozta a Magyar Narancsnak Kardos József, a Fidesz egyik alapítója. Kardos, aki 1990-ben Szájer József kampányfőnökeként dolgozott, elmondta azt is, hogy ez az ország már élt olyan rendszerben, ahol az embereknek félniük kellett a véleményük miatt, majd jött a rendszerváltás, amikor hatalmas eufóriát éreztek a polgárok a szabad véleménynyilvánítás lehetősége miatt. „Most pedig az akkori társaim visszavezetik az országot a félelembe, és megint alattvalókat akarnak belőlünk gyártani” – jelentette ki.

Jelezte, hogy ugyan szerinte sem kellene milliókat ellenőrizetlenül beengedni Európába, „de ehhez nem szükséges fasiszta retorikával uszítani minden idegenség és másság ellen”.

Kardos József amiatt szólalt meg, hogy a Fidesz március 31-én ünnepli 28. születésnapját.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »